"


Μικτές ομάδες IRIS CATERING ΕΠΣ Καστοριάς : Στις 18 Ιανουαρίου οι αγώνες με την ΕΠΣ Πιερίας - Συνέντευξη με τον Πρόεδρο Μικτών και Υποδομών Γιάννη Μπαξεβανίδη


Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου έχει οριστεί τελικά από την Ε.Π.Ο. η 3η αγωνιστική για το πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών ομάδων, μεταξύ των μικτών ομάδων της Ε.Π.Σ. Πιερίας με την αντίστοιχη της Ε.Π.Σ. Καστοριάς, στο Αθλητικό Κέντρο της Νέας Εφέσου, με ώρα έναρξης, 12:30 για Κ-12 και 14:00 για την Κ-14. 



Μέσα από τις τοπικές κοινωνίες και τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων όλης της χώρας, περνάει το μέλλον του Ελληνικού Ποδοσφαίρου στο σύνολό του. Οι Μικτές ομάδες Κ14 και Κ12 αντίστοιχα όλων των ΕΠΣ μελών της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και τα πρωταθλήματά τους, είναι η πηγή από την οποία παράγονται επί σειρά ετών και θα συνεχίσουν να παράγονται, οι πρωταγωνιστές του αθλήματος, τόσο σε εθνικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Τα αποτελέσματα της δουλειάς που γίνεται σε Ενωσιακό επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια, έχουν αποδώσει τα μέγιστα και έχουν τροφοδοτήσει όλες τις εθνικές ομάδες.

Η συλλογική προσπάθεια που γίνεται, τόσο σε Ενωσιακό, όσο και σε Περιφερειακό επίπεδο, είναι άριστη και πρωτίστως είναι αυτή η οποία μπορεί να δώσει σάρκα και οστά στο όνειρο όλων για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μικτών και Υποδομών της ΕΠΣ Καστοριάς Γιάννης Μπαξεβανίδης, που έχει την ευθύνη λειτουργίας αυτών, για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, δηλώνει στη sentranews.gr, δικαιωμένος, καθώς όλες οι προτάσεις του προς την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΣ, για την ανάπτυξη και αναβάθμιση των μικτών ομάδων έχουν υλοποιηθεί.

"Αυτό που πρέπει και χρειάζεται πλέον είναι οι νεαροί ποδοσφαιριστές μας να αντιληφθούν ότι πρέπει να δουλεύουν ατελείωτες ώρες εντός και εκτός γηπέδου, για να αναδείξουν το ταλέντο τους και μέσα από τα παιχνίδια να εξελιχθούν. Τα αποτελέσματα θα ακολουθήσουν, αφού έτσι κι αλλιώς δεν είναι αυτοσκοπός μας η νίκη αλλά η σωστή διαχείριση, η πρόοδος και η ορθή προσέγγιση του κάθε παιχνιδιού", επισήμανε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπαξεβανίδης.

Όσον αφορά για τους στόχους των Μικτών Ομάδων Κ12 και Κ14 ΕΠΣ Καστοριάς, στα φετινά πρωταθλήματα τόνισε ότι "Οι Στόχοι των Μικτών Ομάδων IRIS CATERING της ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ είναι η δημιουργία ενός οργανωμένου τρόπου λειτουργίας των Μικτών Ομάδων, με ξεκάθαρους στόχους, ρόλους και δομές. Η Εμπέδωση μέσα από συζητήσεις με τα παιδιά περί του "ευ αγωνίζεσθε - fair play" καθώς επίσης και η στάση ζωής των ποδοσφαιριστών. Με συχνές παρακολουθήσεις μέσα από Video ανάλυση των αγώνων, ενδιαφέρον για το σχολείο- μαθήματα στα οποία πρέπει να δίνουν προτεραιότητα είναι κάποια κριτήρια για την συμμετοχή, την προοπτική και την πρόοδο των μικρών ποδοσφαιριστών. Η ανάδειξη του ποδοσφαιρικού ταλέντου μέσω των μικτών, η προώθηση και η εξέλιξη αυτών είναι ένας από τους μεγαλύτερους στόχους".

Παράλληλα ο πρόεδρος της Επιτροπής Μικτών και Υποδομών έκανε αναφορά και για την αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών που στελεχώνουν τα τμήματα των Μικτών Ομάδων, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι "Επιπρόσθετα στόχος μας είναι να αξιολογούνται όλοι οι ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στον νομό, σε συνεργασία φυσικά, των προπονητών των ακαδημιών με τον νέο ενωσιακό προπονητή μας Βασίλη Αναγνωστόπουλο, για την στελέχωση στα αντίστοιχα τμήματα φέτος Κ-14 2006 και 2007, καθώς και για την Κ-12 2008 - 2009" και συμπλήρωσε "Θέλουμε να δημιουργήσουμε καρτέλες αξιολόγησης ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά με δικαιοσύνη και αξιοκρατικά κριτήρια".

Τέλος, ο Γιάννης Μπαξεβανίδης επισήμανε τον γενικότερο στόχο των Μικτών Ομάδων ο οποίος όπως είπε είναι "η δημιουργία ανταγωνιστικών ομάδων με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο, καθώς οι μικτές μας αποτελούν την "ΒΙΤΡΊΝΑ" των αναπτυξιακών τμημάτων, ώστε να διακριθούν, να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν, εφαρμόζοντας πάντα τις αρχές μας για δίκαιο παιχνίδι με απώτερο σκοπό στο τέλος του κάθε αγώνα να ευχαριστηθούν και να απολαύσουν το κάθε παιχνίδι όλοι οι συμμετέχοντες". 

Να σημειώσουμε, ότι σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ, τα φετινά Πανελλήνια πρωταθλήματα προεπιλογής Εθνικών ομάδων Κ-12 και Κ-14 θα διεξαχθούν σε 8 ομίλους και συγκροτήθηκαν με γεωγραφικά κριτήρια.

Η ΕΠΣ Καστοριάς συμμετέχει στον 2ο όμιλο μαζί με τις ΕΠΣ Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Κοζάνης, Φλώρινας, και Γρεβενών, προκρίνονται για την δεύτερη φάση οι δύο πρώτοι του ομίλου σε μονούς αγώνες.
Εντός έδρας οι ομάδες μας αγωνίζονται με: ΕΠΣ Πέλλας, Κιλκίς, Ημαθίας και Γρεβενών ενώ εκτός έδρας με: ΕΠΣ Πιερίας, Κοζάνης και Φλώρινας. Τα αποτελέσματα των μικτών ομάδων μας για τις δύο πρώτες αγωνιστικές για την Κ-12 έχουμε δύο νίκες με ΕΠΣ Πέλλας και ΕΠΣ Κιλκίς, ενώ για την Κ-14 αντίστοιχα έχουμε ισοπαλία με την ομάδα της Πέλλας και νίκη με το Κιλκίς.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ