"


2η Έκθεση & Συνέδριο Αρωματικών, Φαρμακευτικών Φυτών και Μανιταριών



Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης και το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης, διοργανώνει την 2η Έκθεση & Συνέδριο Αρωματικών, Φαρμακευτικών φυτών & Μανιταριών


που θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2019 στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, στα Κοίλα Κοζάνης.

Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με τη συμμετοχή και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή.

Στόχος της Έκθεσης είναι η ανάδειξη των αρωματικών, φαρμακευτικών φυτών, των μανιταριών και των προϊόντων τους καθώς και η χρησιμότητα τους για την ανθρώπινη διατροφή, την υγεία και την ευεξία. Συμμετέχουν καλλιεργητές, μεταποιητές, επιχειρήσεις εμπορίας, συνεταιρισμοί, φυτωριούχοι, επιχειρήσεις μηχανημάτων καλλιέργειας & συλλογής-επεξεργασίας, επιχειρήσεις συσκευασίας, αποστακτήρια αιθέριων ελαίων, επιχειρήσεις πιστοποίησης, τυποποίησης-σήμανσης, ερευνητικά & εκπαιδευτικά Ιδρύματα απ’ όλη τη χώρα.

Στο επίκεντρο  της Έκθεσης και του Συνεδρίου θα βρεθούν, παράλληλα, θέματα της βιοποικιλότητας και της αξίας των φυτών της Δυτικής Μακεδονίας, η ανάλυση της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς, οι τρόποι προσέγγισης νέων αγορών στην Ε.Ε., οι τεχνολογικές εξελίξεις, θέματα πιστοποιήσεων και εγκρίσεων βιολογικών προϊόντων, δυνατότητες συνεργειών με τον κλάδο του τουρισμού & πολιτισμού καθώς και οι επιχειρηματικές τάσεις και η επενδυτική δυναμική, στο πεδίο των αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών & μανιταριών, στην περιφέρεια.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης & του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν εξατομικευμένες συναντήσεις (B2B) για να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες φορείς & τις επιχειρήσεις να αναζητήσουν πιθανούς εταίρους για συνεργασία. Απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις αλλά και σε επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς που συμμετέχουν ή επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκδήλωση και οι οποίοι επιδιώκουν ερευνητικές, τεχνολογικές και επιχειρηματικές συνεργασίες με επιχειρήσεις του κλάδου.


Τέλος, η ανάδειξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ως χωρικό σημείο αναφοράς του κλάδου των Αρωματικών & Φαρμακευτικών φυτών σε πανελλήνιο επίπεδο, αποτελεί Όραμα & Στόχο ταυτόχρονα.

Αναλυτικά πληροφοριακό υλικό για το Συνέδριο & Έκθεση στον δικτυακό χώρο:
www.medherbswesternmacedoniagreece.gr

     Περισσότερες πληροφορίες:
     Για το Συνέδριο
Αντιπεριφέρεια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης,  τηλ. 24610.52627 


     Για την Έκθεση & τους Εκθέτες
SKEPSIS ADV, Ελευθέριος Βωβός, τηλ. 24610.37787




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ