"


Αποκλειστικό : Έρχονται νέες συγχωνεύσεις Δημοτικών Σχολείων – Πόσα και ποια σχολεία θα συγχωνευτούν στην πόλη της Καστοριάς


Αλλάζει εκ νέου ο εκπαιδευτικός «χάρτης» της χώρας, καθώς το υπουργείο Παιδείας, ετοιμάζει νέο γύρο συγχωνεύσεων για δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του sentranews.gr το Υπουργείο Παιδείας προετοιμάζει από τώρα τον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας για την σχολική περίοδο 2020-2021.

Οι διευθυντές Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης θα υποβάλλουν τις επόμενες ημέρες εισηγήσεις τους για τις συγχωνεύσεις σχολείων στις περιοχές τους.

Τα κριτήρια, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, για τις νέες συγχωνεύσεις, καταργήσεις και ιδρύσεις σχολείων θα είναι ο αριθμός των μαθητών, η σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, η χιλιομετρική απόσταση που θα διανύουν οι μαθητές και οι κτιριακές υποδομές.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες για την πόλη της Καστοριάς, εκτιμάται ότι θα συγχωνευτούν τρία Δημοτικά Σχολεία, τα οποία θα γνωστοποιηθούν από τους αρμόδιους τις επόμενες ημέρες, όπως επίσης και για άλλες περιοχές του νομού -εφόσον έχουν προγραμματιστεί και σε αυτές συγχωνευσεις, ενώ κανείς δεν γνωρίζει προς το παρών, πως και με ποιον τρόπο θα αξιοποιηθούν τα κτίρια που θα καταργηθούν.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ