"


SAGA FURS : Ενδιαφέρουσα ημερίδα Ελλήνων εκτροφέων


Αισιοδοξία ότι η αισθητή μείωση παραγωγής δερμάτων

θα επιδράσει θετικά στην παγκόσμια ανάκαμψη της γούνας

Από 90 εκ. δέρματα της παγκόσμιας παραγωγής το 2013, 

στα 35 εκ. το 2020!!!


Το διεθνές δημοπρατήριο της SAGA πραγματοποίησε ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα για τους Έλληνες εκτροφείς.




Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο HOTEL LIMNEON, συμμετείχε μεγάλος αριθμός Ελλήνων εκτροφέων, οι περισσότεροι εκ των οποίων συνεργάζονται με την SAGA FURS.







Η ημερίδα περιλάμβανε μία αναλυτική αναφορά στην υφιστάμενη παγκόσμια κατάσταση του κλάδου, την εξέλιξη των τιμών των γουνοδερμάτων, τις υπηρεσίες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει η Saga Furs στους εκτροφείς της, αναφορά αγορών κ.α. θέματα ενδιαφέροντος.






Επίσης έγινε λόγος για την αυξημένη Αμερικάνικη συλλογή γουνοδερμάτων που θα προσφερθεί στις δημοπρασίες της Saga Furs και την νέα κατάσταση που διαμο-ρφώθηκε στον παγκόσμιο χάρτη των δημοπρατικών οίκων.

 Όπως είναι γνωστό, μετά το “λουκέτο” που έβαλε δημοπρατήριο της NAFA στο Τορόντο του Καναδά, η SAGA FURS έχει έρθει σε συνεργασίες και υπέγραψε συμφωνητικά με τους εκτροφείς της Β. Αμερικής, από τους οποίους και θα προμηθεύεται τα προϊόντα τους.






Μάλιστα, κατά την διάρκεια των δημοπρασιών, τα αμερικάνικα δέρματα θα προσφέρονται από το δημοπρατήριο της SAGA FURS με την ετικέτα BLACK GLAMA.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Dimitri Larionov, Business Director Ευρώπης και Ανατολικής Ευρώπης Εμπορίου και Εκτροφής, και η κ. Σοφία Δημητρίου Κουρκοπούλου / Area Manager. 


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι προβλέψεις των παραγόμενων ποσοτήτων μινκ γουνο-δερμάτων και πως αυτό θα επηρεάσει τις τιμές κατά τα επόμενα έτη. Χαρακτηριστικό της μείωσης παραγωγής δεμράτων, είναι ότι από τα 90 εκ. δέρματα το 2013, τη νέα περίοδο, το 2020, η παραγωγή θα είναι μόλις 35 εκ., δηλαδή μείωση σε πάνω από 60%, την τελευταία 5ετία, ενώ η Β. Αμερική από τα 7,7 εκ. δέρματα που είχε προσφέρει το 2013, φέτος θα είναι μόλις 2 εκ.




Ωστόσο, όπως επισήμανε η ζήτηση του είδους παραμένει δυνατή, αλλά προς το παρών, θα πρέπει η προσφορά των γουνοδερμάτων να συναντήσει την ζήτηση του αγοραστικού κοινού.
Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε απονομή βραβείων SAGA LUMI ROYAL, ενώ ακολούθησε και μπουφέ σε φιλική ατμόσφαιρα.

Τα εκτροφεία που έλαβαν τους τιμητικούς τίτλους ήταν:

Αφοί Κύρου, Πέτρος Κύρου και Υιοι,
Ζήσης Τζιλίνης/Ζήση Θεοδώρα
Βελέντζας/Πανίδης
Βασίλειος Μποζόπουλος
Τσούκας Α και Α
T and C Mink Farm
North Mink Farm










Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ