"


Στα 75 εκ. ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας



Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2020 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος ανέρχεται στα 75 εκατομμύρια ευρώ, από το περιφερειακό συμβούλιο.



Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Παναγιώτα Γκατζαβέλη ο προϋπολογισμός, είναι ισοσκελισμένος όπως επιβάλει ο Νόμος, ενώ έχει προοπτικές αναμόρφωσης για αναπτυξιακές προτάσεις.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης την επόμενη χρονιά η βάση θα είναι το ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο που προετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς για τη περιοχή, στο πλαίσιο της μεταλιγνιτικής περιόδου.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θόδωρος Καρυπίδης, ανέφερε ότι ο εν λόγω προϋπολογισμός έχει την πολιτική του ρεαλισμού, ενώ επισήμανε ότι την προηγούμενα χρόνια ενισχύθηκε κατά περίπου 200 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Την αύξηση των ποσοστών των επενδύσεων για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις ζήτησε η επικεφαλής  της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, η οποία τόνισε ότι και ο νέος προϋπολογισμός δεν εξυπηρετεί την ισόρροπη ανάπτυξη.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αθανάσιος Χαστάς, αφού τόνισε ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, τον χαρακτήρισε ως συνέχεια των προηγούμενων, που εμπορευματοποιούν σειρά υπηρεσιών, διατηρούν την ανεργία και αυξάνουν τη μερική απασχόληση.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ