"


Γιάννης Κορεντσίδης : “Ενώνουμε δυνάμεις, υπερβαίνουμε “αντιπαλότητες”, προχωράμε με σχέδιο.


          Η εποχή της αλλαγής και της διεκδίκησης είναι εδώ”


Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης για όλα τα μεγάλα ζητήματα  που αφορούν την περιοχή και απασχολούν τους συμπολίτες μας

Συνέντευξη Τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης παραχώρησε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, με αφορμή όλες τις τελευταίες εξελίξεις σε μεγάλα και διαχρονικά ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας και απασχολούν τους συμπολίτες μας.


Τα κύρια σημεία της συνέντευξης:

Είμαστε υποχρεωμένοι, αλλά το θέλουμε κιόλας, σε κάθε περίπτωση, να ενημερώνουμε τους συνδημότες μας και τους πολίτες για όλα τα ζητήματα. Όχι μόνο για τα μικρά και καθημερινά, αλλά και για τα μεγάλα και διαχρονικά.

Η εποχή της αλλαγής, της διεκδίκησης και της αισιοδοξίας είναι εδώ.
Ενώνουμε δυνάμεις, υπερβαίνουμε “αντιπαλότητες”, προχωράμε με σχέδιο.

Για το Μεταναστευτικό
Το Μεταναστευτικό είναι Εθνικό Ζήτημα. Είμαστε αλληλέγγυοι στο Εθνικό Πρόβλημα. Θέλουμε να στηρίξουμε τη χώρα μας, την πατρίδα μας. Η φιλοξενία πρέπει να τεθεί κάτω από συγκεκριμένους όρους, ώστε να μην χαθεί η εθνική ταυτότητα.

Γνωρίζω την κατάσταση. Η όλη κατάσταση και φυσικά με ανησυχεί. Είναι εύκολο να πεις δεν τους θέλω. Είναι άλλο τόσο εύκολο να κάνεις επικοινωνιακή πολιτική. Απαιτείται ένας καλός σχεδιασμός απ’ όλους για όσο το δυνατόν καλύτερη και καταλληλότερη αντιμετώπιση.

Απαιτείται συνεννόηση και διαβούλευση με όλους τους αρμόδιους φορείς. Για το λόγο αυτό αναλαμβάνω την πρωτοβουλία και κάνω δημόσιο κάλεσμα σε όλους για μία κοινή συνάντηση και αντιμετώπιση του ζητήματος.

Για το Αεροδρόμιο
Υπήρξε ένα πρόβλημα με την εταιρεία που πραγματοποιούσε έως τώρα τις πτήσεις το οποίο άμεσα απ’ ότι ανακοινώθηκε επιλύεται.

Όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αεροδρόμιο, τα γνωρίζω καλά και με απασχόλησαν κι εμένα προσωπικά, πολλές φορές ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, όταν προσπαθούσαμε να ξεπεράσουμε γραφειοκρατικά εμπόδια και διαδικασίες και να ενεργοποιήσουμε διεθνείς πτήσεις, γεγονός που παρά το καταφέραμε.

Αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι, όχι μόνο να συνεχιστούν οι ήδη προγραμματισμένες πτήσεις, αλλά να γίνουν ακόμη περισσότερες και πιο συχνές.

Για τη Σήραγγα Κλεισούρας
Το έργο είναι πιο ώριμο από ποτέ για να υλοποιηθεί. Με λίγη πιο έντονη προσπάθεια, ευχόμαστε κι ελπίζουμε να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Είναι ένα έργο που ενώνει. Πολύ χρήσιμο στις μεταφορές, στις μετακινήσεις, αλλά και για τις διακομιδές ασθενών σε μονάδες υγείας.

Θα πρέπει να αντιληφθούμε κάποτε όλοι μας και να κάνουμε πράξη, την έννοια της περιφερειακής συνείδησης.

Σε ότι αφορά την Κλεισούρα, για αυτή τη Δημοτική Αρχή ήταν, είναι και θα αποτελέσει τουριστικός προορισμός.

Για το Φυσικό Αέριο
Έργο πνοής, ανάπτυξης και τεράστιας ωφέλειας για την περιοχή μας. Επιβεβλημένο για την Καστοριά, η οποία αντιμετωπίζει βαρείς χειμώνες χωρίς να έχει κάποια εναλλακτική μορφή θέρμανσης, που έχουν γειτονικοί Νομοί.

Η ΔΕΔΑ είναι έτοιμη για την υλοποίηση του δικτύου. Είναι βέβαιο ότι απαιτείται πολιτική βούληση. Εμείς από την πλευρά μας, θα δώσουμε όλη τη δέουσα σημασία και βαρύτητα, ασκώντας πίεση προς κάθε κατεύθυνση.

Για τις Πανεπιστημιακές Σχολές
Είμαστε υπέρ σε ότι έρχεται. Είμαστε κατά σε ότι φεύγει.

Σε άμεση συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς θέλουμε να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, λειτουργικότητας, μετακινήσεων, ασφάλειας προς την εκπαιδευτική κοινότητα.

Έχουμε άριστη επικοινωνία και συνεργασία με την πρυτανική αρχή και το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Διαβεβαιώσαμε ότι είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε το 1ο Γυμνάσιο για εκμετάλλευση και αξιοποίηση, με όποιο τρόπο θεωρούν ότι η Καστοριά θα έχει ένα Πανεπιστήμιο ισχυρό, βιώσιμο και ανταγωνιστικό.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να έρθει στην Καστοριά. Να δει και να εξετάσει επί τόπου δομές και εγκαταστάσεις. Να μας εξηγήσει για το πως σκέφτεται τον εκπαιδευτικό χάρτη στην ελληνική περιφέρεια.
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ