"


Διαφωνίες για τη «βίαιη» μεταλιγνιτική περίοδο

Την αντίθεσή τους στις προθέσεις της Κυβέρνησης για την αποδέσμευση της χώρας μας από το λιγνίτη το 2028

εξέφρασαν τόσο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, Θεόδωρος Καρυπίδης όσο και η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

«Δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική περίοδο με τη μορφή του σοκ δεν μπορεί να υπάρξει» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος αφού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για τη στάση αυτή με το λιγνίτη, τον κάλεσε να τα πάρει πίσω την απόφαση, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα μπει η παράταξή του μέρος σε μία τέτοια συζήτηση αν δεν αλλάξει το συγκεκριμένο πλάνο.

Για «στημένη διαδικασία» έκανε λόγο από την πλευρά της η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, η οποία αναρωτήθηκε αν ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης γνώριζε τις προθέσεις του πρωθυπουργού και αν όχι γιατί δεν το κατήγγειλε.

«Ριζικές αλλαγές και όχι άλλες  αναπαραγωγικές διαδικασίες» θα πρέπει να γίνουν στον χώρο της Ενέργειας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του περιφερειακού συμβουλίου, Θανάσης Χαστάς, ο οποίος έκανε λόγο για «κάλπικη η διαδικασία», γιατί όπως ανέφερε μπαίνει απ’ όλους σε λάθος βάση.

 Όπως τόνισε ο κ. Χαστάς «η μάχη» θα πρέπει να δοθεί στους χώρους εργασίας από τους εργαζόμενους, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να μείνει ο λιγνίτης στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων και να αντικατασταθούν οι παλιές λιγνιτικές μονάδες με νέες σύγχρονες.

Από την πλευρά τους ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Στέφανος Πράσσος τόνισε ότι στόχος θα πρέπει να είναι «ρεύμα φθηνό και το λαό», ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν οι περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις στους ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και Αμυνταίου, έτσι ώστε να συνεχίζουν να λειτουργούν μαζί με τις υπόλοιπες σύγχρονες μονάδες του λιγνίτη, για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, που δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τις άλλες μορφές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

ert.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ