"


“Δόξα” Αμπελοκήπων : «Με τον... αέρα της φιναλίστ»


Για 26η χρονιά θα συμμετέχει φέτος στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας η Δόξα Αμπελοκήπων, η οποία συμπληρώνει 58 χρόνια από την ίδρυσή της (1961).



Ωστόσο, οι μαυραετοί σε όλα αυτά τα χρόνια δεν κατάφεραν νε γευτούν τη χαρά της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος, αν και 3-4 φορές την άγγιξαν, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν.

Ωστόσο, πέρσι, έγραψαν ιστορία,  αφού μετά από 7 συμμετοχές σε ημιτελικούς κυπέλλου, κατάφεραν για πρώτη φορά να προκριθούν σε Τελικό Κυπέλλου, όπου και αναδείχθηκαν φιναλίστ, σημειώνοντας την κορυφαία διάκριση στην πολυετή τους ιστορία.

Από το 2011 μέχρι και σήμερα συμμετέχουν ανελλιπώς στην Α’ κατηγορία, κινούμενοι ωστόσο στην μετριότητα, ενώ πέρσι παρά την εξαιρετική πορεία που είχαν στον θεσμό του Κυπέλλου, εντελώς αντίθετη ήταν η πορεία τους στο πρωτάθλημα, καθώς κινδύνεψαν σοβαρά με υποβιβασμό, τον οποίο και απέφυγαν τις τελευταίες αγωνιστικές.

Οι “μαυραετοί” τα τελευταία χρόνια δίνουν βαρύτητα στις ακαδημίες, προκειμένου μέσα από αυτές να προωθούν ποδοσφαιριστές στην ανδρική ομάδα, ενώ φέτος προπονητής ανέλαβε ο Ιορδάνης Ντίμτσιος.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ