"


Tην παγκόσμια ημέρα Πρώτων Βοηθειών τίμησε ο Ερυθρός Σταυρός Καστοριάς

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ


Το Περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καστοριάς τιμώντας την  παγκόσμια ημέρα πρώτων βοηθειών διοργάνωσε ενδιαφέρουσα ημερίδα πρώτων βοηθειών στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αντώνιος Αυγερινός, ο γενικός γραμματέςα του Ε.Ε.Σ. Γεώργιος Σκούμας, ο βουλευτής ΝΔ Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, ο πρόεδρος Δη. Συμβουλίου Καστοριάς Κίμων Μιταλίδης καθώς επίσης και αρκετοί τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.


Κατά τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Καστοριάς Σίμος Σπύρου, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και ιδιαίτερα τον πρόεδρο και τον γεν. γραμματέα του ΕΕΣ, έκανε έναν απολογισμό των δράσεων στο σύντομο χρονικό διάστημα της θητείας τους, τονίζοντας ότι οι ενέργειες του σωματείου θα συνεχιστούν, μιας και οι στόχοι είναι αρκετοί και υπάρχει διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.



Παράλληλα ευχαρίστησε φορείς, οργανώσεις, επιχειρήσεις και συλλόγους της Ομογένειας, οι οποίοι όπως είπε έχουν ανταποκριθεί και έχουν στηρίξει οικονομικά τις προσπάθειες της νέας διοίκησης του ΕΕΣ Καστοριάς, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην κοινωνική προσφορά και το έργο του εθελοντισμού.



“Σήμερα, ο ΕΕΣ, ενόψει των μεγάλων κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων, αναπροσαρμόζει στόχους και σκοπούς και θέτει στοχευμένες προτεραιότητες. Ανάμεσα στους στόχους του είναι η ενδυνάμωση του εθελοντικού ρεύματος και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα περιθωριοποίησης κυρίως ευαίσθητων ελληνικών και ξένων ομάδων πληθυσμού”, επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Σπύρου.




Επίσης στον χαιρετισμό του  ο  Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αυγερινός, υπογράμμισε την σπουδαιότητα απόκτησης γνώσεων Πρώτων Βοηθειών στην καθημερινότητά μας, καθώς μέσα από αυτές μπορούν να προληφθούν αρκετές κατηγορίες ατυχημάτων.



Στην Ημερίδα, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκαν επιδείξεις αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων, από τη Νοσηλεύτρια και τους Σαµαρείτες - Διασώστες του Τμήματος.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ