"


Το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας για τους συμμετέχοντες μαθητές στις Πανελλήνιες Εξετάσεις


"Πληροφορήθηκα από τα Μέσα Ενημερώσεως την είδηση της εισαγωγής σας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία χαροποίησε όλους μας ιδιαίτερα.

Σας συγχαίρω από καρδίας και θα ήθελα να γνωρίζετε ότι έχετε τις ευχές μου, την αγάπη μου και την προσευχή μου για ευόδωση των ευγενών στόχων σας.

Η επιτυχία σας αυτή, που αποτελεί δικαίωση των κόπων σας, εύχομαι να γίνει απαρχή μιας λαμπρής πορείας μέσα στην απαιτητική κοινωνία που ζούμε, με τις συνεχιζόμενες προκλήσεις, και να σας καταστήσει σωστούς και υπεύθυνους πολίτες που θα διαπρέψουν και θα αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση.

Μην ξεχάσετε ποτέ ότι αυτός ο τόπος, για τον οποίο όλοι αγωνιούμε, έζησε με την παρουσία του Θεού, με την οποία κι εσείς θα πρέπει να ζείτε, γιατί απλούστατα μόνο ο Θεός είναι Εκείνος ο οποίος δίνει νόημα στη ζωή μας. Ότι έχουμε και ότι θα αποκτήσουμε είναι δώρα της αγάπης Του.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν ακόμη στους γονείς σας αλλά και στους εκπαιδευτικούς σας για τις δικές τους θυσίες προκειμένου να σας μορφώσουν και να σας μεταδώσουν τον ζήλο και την αγάπη τους για την παιδεία.

Την ώρα αυτή, η σκέψη μου και οι ευχές μου συνοδεύουν και όσους κατέβαλλαν προσπάθεια, αλλά δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Να είστε βέβαιοι ότι ο Θεός θα σας χαρίσει πολλές και μεγάλες ευκαιρίες στη ζωή σας. Αυτή η προσπάθειά σας ας είναι μία πρόκληση για τον επόμενο στόχο σας.

Να έχετε υγεία στην πορεία σας και πλούσια την ευλογία και τη χάρη του Σωτήρος Χριστού".

Με το πλήρωμα της αγάπης μου,

Ο Επίσκοπός σας
Ο Καστορίας Σεραφείμ




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ