"

Εκκαθαριστικά, φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας

Ο ετήσιος «Γολγοθάς» των φορο-λογαριασμών με το χέρι να μπαίνει βαθιά στην τσέπη για να εξοφλούνται τα «ραβασάκια» που θα έρχονται το ένα μετά το άλλο.


Φόρος εισοδήματος.  

Στα εκκαθαριστικά ενσωματώνονται όχι ένας αλλά μέχρι και πέντε διαφορετικοί φόροι: ο φόρος εισοδήματος, ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, το τέλος επιτηδεύματος, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης και η προκαταβολή φόρου. Ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις.

Η πρώτη πληρώθηκε στις 31 Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 29 Νοεμβρίου. Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να σπάσουν σε περισσότερες δόσεις την πληρωμή του φόρου είτε χρησιμοποιώντας την πιστωτική τους κάρτα σε 12 άτοκες δόσεις είτε με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων της Εφορίας στην οποία το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει αλλαγές.

Σημειώνεται ότι πρόσθετους φόρους συνολικού ύψους 3,42 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν φέτος 3.038.500 φορολογούμενοι, με βάση τα στοιχεία της εκκαθάρισης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Τα χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα αντιστοιχούν στο 34,63% του συνόλου και ο μέσος φόρος διαμορφώθηκε στα 1.126,52 ευρώ.

ΕΝΦΙΑ.

Ο φόρος που θα δουν στα εκκαθαριστικά σημειώματα οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι μειωμένος κατά 22% μεσοσταθμικά ή κατά 465 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Και ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία τον Ιανουάριο του 2020.

Τέλη κυκλοφορίας του 2020.

Έως το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας που όπως φαίνεται δεν θα έχουν κάποια αλλαγή σε σχέση με αυτά που πλήρωσαν πέρυσι οι φορολογούμενοι.

O μεγάλος προβληματισμός για τη φορολογική διοίκηση είναι εάν τα έσοδα που έχουν προϋπολογιστεί θα καταλήξουν στα ταμεία του Δημοσίου ή στη μεγάλη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, την οποία όλο και περισσότερο τροφοδοτούν οι φορολογούμενοι.

Πηγή: iPaidia.gr


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ