"


9 πράγματα που δεν ξέρατε για τα αεροπλάνα και τις πτήσεις


Υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις στα αεροπλάνα τα οποία οι επιβάτες και μάλιστα αυτοί που ταξιδεύουν συχνά, τα θεωρούν αυτονόητα.

Ή από την άλλη πιστεύουν πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Παρακάτω ακολουθούν 9 πράγματα που καμιά αεροπορική εταιρεία δεν θα σας πει, αλλά όλοι θα έπρεπε να ξέρουμε:

Τι πραγματικά σημαίνουν κάποιες από τις πιο συνηθισμένες κινήσεις στο αεροπλάνο

Τα φώτα της καμπίνα χαμηλώνουν τη νύχτα, έτσι ώστε τα μάτια σας να προσαρμοστούν στο σκοτάδι, αν πρέπει να βρείτε την έξοδο. Τα τραπεζάκια των καθισμάτων κατά την απογείωση και την προσγείωση είναι πάντα κλειστά, έτσι ώστε οι επιβάτες δίπλα σας να μπορούν να βγουν στο διάδρομο, αν χρειαστεί. Και θα πρέπει να ανοίξετε το κουρτινάκι του παραθύρου σας, έτσι ώστε αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, οι πυροσβέστες και οι λοιπές δυνάμεις να μπορούν να δουν μέσα στην καμπίνα.

Είναι... εξαιρετικά τσιγκούνηδες με τα καύσιμα

Είναι ακριβό να μεταφέρεις καύσιμα επειδή έχουν βάρος, οπότε η όσο λιγότερα καύσιμα έχει ένα αεροπλάνο τόσο λιγότερα και τα έξοδα. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι αν υπάρξει κακοκαιρία ή μια απροσδόκητη καθυστέρηση τότε είναι πιο πιθανή μια έκτακτη προσγείωση.

Καλύτερα να ψάχνετε για ένα ένα τα εισιτήρια

Κάποιοι συμβουλεύουν ότι είναι καλύτερο τα εισιτήρια να κλείνονται ένα ένα. Και αυτό γιατί, όπως λένε, αν κάποιος ψάχνει τέσσερα εισιτήρια αλλά υπάρχουν μόνο τρία στη χαμηλότερη τιμή, τότε αυτομάτως και για τα τέσσερα θα δοθεί η μεγαλύτερη κλίμακα τιμής.

Προσοχή με τις χαμένες αποσκευές

Αν χαθεί η βαλίτσα σας μην παραλείψετε να κάνετε άμεσα τη σχετική αίτηση. Συνήθως υπάρχουν deadlines τα οποία καλό είναι οι επιβάτες να μην ξεπερνούν. Δείτε εδώ τι πρέπει να κάνετε αν έχετε προβλήματα με την πτήση σας.

Οι πιλότοι δεν τρώνε το ίδιο φαγητό

Κάποιες αεροπορικές εταιρείες δεν επιτρέπουν σε δύο πιλότους που πετούν μαζί να τρώνε το ίδιο φαγητό την ίδια στιγμή. Είτε θα πρέπει να φάνε διαφορετικό φαγητό και από διαφορετική πηγή, είτε κάποιος από τους δύο να περιμένει να περάσει τουλάχιστον μια ώρα αφότου φάει ο άλλος για να βεβαιωθεί ότι το φαγητό δεν του προκάλεσε δηλητηρίαση ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα στο στομάχι.

Οι θέσεις όλο και μικραίνουν...

Στα Boeing 777s που χρησιμοποιούνται για μακρινές διεθνείς πτήσεις συρρικνώθηκαν ελάχιστα τα καθίσματα έτσι ώστε να χωρέσει μια σειρά καθισμάτων ακόμη. Πρόσφατα πάντως μια εταιρεία έφτιαξε κάποια καινοτόμα καθίσματα που επιτρέπουν στον... άτυχο επιβάτη που κάθεται στη μεσαία θέση να είναι λίγο πιο άνετα.

Απολυμάνετε τα πάντα

Καλό είναι το φαγητό σας να μην ακουμπήσει πάνω στο τραπεζάκι του καθίσματος. Καλού κακού απολυμάνετε το με ένα υγρό μαντηλάκι. Ποιος να προλάβει να καθαρίσει τόσα τραπεζάκια σε σύντομο χρονικό διάστημα;

Οι αεροπορικές δεν τρελαίνονται για τους ιστοτόπους σύγκρισης τιμών εισιτηρίων

Καθώς οι αεροπορικές (δείτε εδώ τις καλύτερες εταιρείες για φέτος) πληρώνουν κάποιο αντίτιμο στις εταιρείες αυτές μέσω των οποίων γίνονται οι κρατήσεις, δεν διαθέτουν μεγάλο αριθμό εισιτηρίων. Κάποιες δεν δίνουν και καθόλου.

Τα χαλιά είναι αληθινά βρωμερά...

Τα χαλιά του αεροπλάνου έχουν επάνω τα πάντα. Από ποτά και φαγητά μέχρι εμετό μωρών.

Πηγή: economistas.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ