"


10 τρόφιμα που νόμιζες υγιεινά αλλά δεν αποδεικνύεται το αντίθετο


Είναι γνωστό ότι υπάρχουν κάποια τρόφιμα που νομίζουμε ότι είναι υγιεινά αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι δεν είναι.


Και δεν είναι ότι γιατί κάνουν κακό, αλλά γιατί οι περισσότεροι θεωρούμε ότι είναι... διαίτης, ότι τρώγοντάς τα δεν καταναλώνουμε και πολλές θερμίδες, ενώ στην πραγματικότητα τρώγοντάς τα λαμβάνουμε αρκετά μεγάλες ποσότητες και αλατιού και ζάχαρης.

Παρακάτω παρουσιάζονται 10 από αυτά:
1. Granola
Η Granola ακούγεται σαν μια υγιεινή επιλογή πρωινού, αλλά έχει πολλές θερμίδες, και κάποια έχουν και πολύ ζάχαρη. Οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν να φτιάξετε τη δικό σας σπιτική granola για μια πιο υγιεινή επιλογή.


2. Γιαούρτι με γεύσεις


Τα γιαούρτια με γεύσεις περιέχουν πολύ ζάχαρη. Προτιμήστε ένα απλό γιαούρτι και βάλτε μέλι ή δική σας σπιτική μαρμελάδα.

3. Αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα μπορεί να φαίνονται σαν μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση από τα γλυκά, αλλά αυτό είναι πολύ καλό για να είναι αλήθεια, δυστυχώς. Εχουν πολύ ζάχαρη και πολλά συντηρητικά για να παραταθεί η διάρκεια ζωής τους.

4. Τρόφιμα χωρίς ζάχαρη

Ορισμένες τροφές χωρίς ζάχαρη περιέχουν ασπαρτάμη, η οποία έχει συνδεθεί με την αύξηση του σωματικού βάρους. Όλα τα γλυκαντικά έχουν υποβληθεί σε κάποιο είδος χημικής διαδικασίας, και κάποια από αυτά προκαλούν ερεθισμό του στομάχου.

5. Τα αναψυκτικά διαίτης


Τα τεχνητά γλυκαντικά στο αναψυκτικά διαίτης δίνουν αίσθημα κορεσμού, αλλά προκαλούν και άνοδο της ινσουλίνης που μπορεί να οδηγήσει σε αποθήκευση λίπους.

6. Μπάρες δημητριακών

Ακούγονται υγιεινές,  φαίνονται υγιεινές, αλλά περιέχουν ζάχαρη.
7. Χυμοί φρούτων

Οι χυμοί φρούτων είναι γεμάτοι με ζάχαρη. Και δεν περιέχουν τις πολύτιμες ίνες που μπορεί να προσλάβει κανείς τρώγοντας κανονικά φρούτα.

8. Δημητριακά

Μπορεί να νομίζετε ότι είναι ένα υγιεινό σνακ, αλλά αν δεν είναι ολικής αλέσεως, τα δημητριακά με σάκχαρα μπορεί να προκαλέσουν αύξηση του σακχάρου στο αίμα.


9. Ποπ κορν

Αν φάτε μια σακούλα ποπ κορν τότε θα ξεπεράσετε με μιάς τη συνιστώμενη ημερήσια δόση αλατιού. Μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ενέχει διάφορους κινδύνους όπως αύξηση της αρτηριακής πίεσης.


10. Hummus

Φτιάχνεται από ρεβύθια είναι δυνατόν να είναι ανθυγιεινό; Είναι.  Το έτοιμο Hummus περιέχει αλάτι και λιπαρά και κάποια περιέχουν μάλιστα και πάρα πάρα πολύ αλάτι.

Πηγή: economistas.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ