"


Τι μαγειρεύουμε αύριο Τετάρτη;

Το μενού για αύριο Τετάρτη 19/6 προτείνει:


Καλοκαιρινή σούπα

Υλικά

    680 γραμμάρια πατάτες
    2 φρέσκα κρεμμύδια
    2 κουταλιές αλεύρι
    2 φακελάκια ζωμό κοτόπουλου
    379 γραμμάρια καλαμπόκι
    56 γραμμάρια αποξηραμένα cranberries
    1/2 φλιτζάνι τυρί cheddar
    1 κρεμμύδι
    1 lime
    379 γραμμάρια γάλα
    113 γραμμάρια πανσέτα
    4 κομμάτια αραβική πίτα
    14 γραμμάρια σπανάκι baby
    4 κουταλιές βούτυρο
    Αλάτι και Πιπέρι
    8,3 κουταλάκια λάδι

Εκτέλεση

    Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα μας τα υλικά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Για το φρέσκο κρεμμύδι ξεχωρίζουμε τα πράσινα από τα άσπρα. Κόβουμε στη μέση το lime.

    Λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια με υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 4 με 5 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε αλεύρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 1 λεπτό.  Σιγά-σιγά ρίχνουμε το γάλα, και ανακατεύουμε.

    Μέσα στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες, 2 1/2 φλιτζάνι με νερό και το ζωμό κοτόπουλου. Ρίχνουμε πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

    Μαγειρεύουμε μέχρι να είναι μαλακές οι πατάτες μας, για περίπου 15 λεπτά.

    Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι μαγειρεύουμε την πανσέτα και ανακατεύουμε συχνά. Μαγειρεύουμε για 6 με 7 λεπτά μέχρι να γίνει μαλακή. Αφαιρούμε από το τηγάνι και μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λίπος.

    Πλένουμε το καλαμπόκι και το αποστραγγίζουμε. Τοποθετούμε τις αραβικές πίτες σε μια λαδόκολλα με λίγο λάδι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν τραγανές, για περίπου 6-8 λεπτά και κόβουμε στη μέση.

    Μόλις μαγειρευτούν οι πατάτες τις λιώνουμε σιγά σιγά και αφήνουμε μερικά κομμάτια να είναι λίγο πιο μεγάλα. Ρίχνουμε το καλαμπόκι και ανακατεύουμε.

    Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει για λίγο. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Αν η σούπα μας είναι πολύ πηχτή ρίχνουμε λίγο νερό.

    Σερβίρουμε με σπανάκι και cranberries σε ένα πιάτο.

Πηγή: ipop.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ