Τί μαγειρεύουμε αύριο Δευτέρα;

Το μενού για αύριο Δευτέρα 3/6 προτείνει:

Σνιτσελάκια χοιρινά με πιλάφι με αρακά και καλαμπόκι

Υλικά

για τα σνιτσελάκια

6 σνίτσελ χοιρινά κομμένα στη μέση
2-3 αυγά
2 φλιτζ. φρυγανιά (περίπου)
1 φλιτζ. αλεύρι (περίπου)
3 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

για το ρύζι

1 κούπα ρύζι κίτρινο τύπου Αμερικής
2 ½ κούπες ζωμός
1 κ.σ. μαργαρίνη
1 κονσέρβα μικρή καλαμπόκι
1 κονσέρβα μικρή αρακά
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία 

Ετοιμάζουμε πρώτα το ρύζι. Ξεπλένουμε το ρύζι. Σοτάρουμε στο βούτυρο (ή μαργαρίνη ή ελαιόλαδο) το ρύζι και προσθέτουμε το ζωμό ζεστό (ή το νερό), αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά.

Μαγειρεύουμε με το καπάκι μισόκλειστο. Όταν έχει σχεδόν ρουφήξει το ζωμό, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος με μία λεπτή πετσέτα.

Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε το καλαμπόκι και τον αρακά και πριν να σερβίρουμε το ρύζι τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Ετοιμάζουμε τα σνίτσελ. Αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε μουστάρδα στα σνίτσελ. Χτυπάμε τα αυγά και τα βάζουμε σε ένα φαρδύ και βαθύ πιάτο.

Βάζουμε σε ένα πιάτο του κυρίως το αλεύρι και απλώνουμε τη φρυγανιά σε ένα δίσκο.

Αλευρώνουμε τα σνίτσελ, τα τινάζουμε ελαφρά και τα βουτάμε στο αυγό. Τα βάζουμε ένα ένα στην φρυγανιά και τα χτυπάμε με το χέρι να κάτσει καλά η φρυγανιά επάνω τους.

Βάζουμε σ’ένα τηγάνι αρκετό λάδι, τόσο όσο να καλύπτει μέχρι τη μέση το σνίτσελ. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού τηγανίσουμε τα πρώτα σνίτσελ, καλό είναι να κατεβάσουμε λίγο τη θερμοκρασία, για να μην μας αρπάξουν τα επόμενα.

Σερβίρουμε δύο κομμάτια σνίτσελ με το ρύζι.

Πηγή: cooklos.gr


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ