"

Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου «ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» του Ανδρέα Ηλιόπουλου
Ο Εκδοτικός Οργανισµός Λιβάνη και το Βιβλιοπωλείο ΑΛ-ΠΑ

 σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου 

του Ανδρέα Ηλιόπουλου


«ΤΑ ∆ΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»


τη ∆ευτέρα 10 Ιουνίου 2019, στις 19:00
στην Αίθουσα ∆ηµοτικού Συµβουλίου 

του ∆ηµαρχείου Καστοριάς. 


Για το βιβλίο θα µιλήσουν οι κ.κ.:

Αθανάσιος Τσιρίκας, Καθηγητής στη ∆ιεθνή Σχολή Επιχειρήσεων του Παρισιού
Ασπασία Βλαχβέη, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήµιο ∆υτικής Μακεδονίας
Λεωνίδας Πουλιόπουλος, Καθηγητής στο ΤΕΙ Καστοριάς, Συγγραφέας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο ∆ηµοσιογράφος κ. ∆ηµήτρης Κουτσής.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Ανδρέας Ηλιόπουλος γεννήθηκε το 1991 και μεγάλωσε στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Ήρθε στην Καστοριά το 2008 ως φοιτητής στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Παράρτημα Καστοριάς), στο Τμήμα των Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, ενώ εκπλήρωσε στην ακριτική πόλη τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Αργότερα, συνέχισε τις σπουδές του στο ίδιο ΤΕΙ, στο μεταπτυχιακό Τμήμα της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Παρέμεινε αδιάλειπτα για μια δεκαετία στην περιοχή της Καστοριάς, κατά την διάρκεια της οποίας συνεργάστηκε με ραδιοφωνικούς σταθμούς, τοπικά sites και εφημερίδες, καθώς επίσης τη μετάδοση ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων και την παρουσίαση αθλητικών γεγονότων.

Παράλληλα, ασχολήθηκε ενεργά με την ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, διατελώντας επί σειρά ετών υπό το πόστο του Εκπροσώπου Τύπου και Επικοινωνίας και του Γενικού Αρχηγού.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ένα αγόρι, σ’ ένα χωριό της Καστοριάς, γεννιέται μ’ ένα άστρο ακατανόητο για τους άλλους. Το μερίδιο που του έδωσαν οι Μοίρες, νανουρίζοντάς τον με παράξενα λόγια, τον τάσσει κυνηγό του ονείρου του.

Βαδίζοντας στα στενά μονοπάτια της ζωής κι έχοντας στο δισάκι του μονάχα τις προσδοκίες του, γνωρίζει τα πρωτοβρόχια της απογοήτευσης, αλλά δεν εγκαταλείπει τις επιδιώξεις του. Περιορίζεται σε αδέσποτες βόλτες του πείσματός του και επιλέγει το νέκταρ του ψεύδους προς τους δικούς του για να επιτύχει τον στόχο του.

Παγιδευμένος σ’ ένα καταφύγιο επινόησής του και οδοιπόρος της στεγνής πραγματικότητας, παλεύει μέσα στις αναταράξεις των γεγονότων έχοντας τις κεραίες τεντωμένες.

Δεν επιτρέπει στον καβαλάρη της ελπίδας να ξεπεζέψει. Με το καμουτσίκι του πείσματος τον ωθεί
να καλπάζει στα γεγονότα, ενώ αυτός φλερτάρει με την τρέλα.Τη στιγμή που νομίζει πως όλα έχουν χαθεί, η ζωή, για να εξιλεωθεί, του δίνει τον άσο που έχει κρυμμένο στο μανίκι. Στο απόγειο της δόξας, ο προσωπικός του βίος βγαίνει σε πλειστηριασμό για να τον εκποιήσουν οι άλλοι. Κάθε στιγμή περνάει από την κόλαση και το καθαρτήριο, δίχως όμως να βρίσκει τον παράδεισο.

Ω, πόσο εικονική ήταν η ευτυχία του! Το διαπίστωνε εκείνη τη στιγμή. Όσο επιτυχημένος κι αν έχει υπάρξει ένας άνθρωπος στο παρελθόν, είναι καταδικασμένος να ζει μέσα στην ερημιά του εγωισμού του όταν εντός του υπάρχουν δυσαναπλήρωτα κενά. Είχε έρθει η ώρα να σπάσει το καβούκι του και να εξερευνήσει με χειρουργικό νυστέρι τον εσώτερο εαυτό του.

Ένας ηθοποιός δε ζει για να μετανιώνει. Οι λανθασμένες επιλογές είναι μέρος της καριέρας του, που διαρκώς εξελίσσεται, άλλοτε με απότομες ανηφόρες και άλλοτε με απότομες κατηφόρες. Ίσως έπρεπε να αφεθεί στον χρόνο για να πάρει την απάντησή του στο αν η επιλογή του να απομονωθεί από τους πάντες και από τα πάντα ήταν ένα μεγάλο λάθος ή σηματοδοτούσε την ανατολή μιας νέας αλήθειας.
 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ