Τί μαγειρεύουμε αύριο Σάββατο;


Το μενού για αύριο Σάββατο 11/5 προτείνει:


Μοσχαρίσια μπριζόλα με μπύρα

Υλικά:

2 μπριζόλες μοσχαρίσιες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
Μισή κούπα μπύρα
3 κ.σ. λάδι ή βούτυρο
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζετε σε βαθύ τηγάνι το λάδι ή το βούτυρο και αφού κάψει βάζετε τις μπριζόλες.

Αφού ροδίσουν από τη μία πλευρά τις γυρίζετε να ροδίσουν και από την άλλη, ρίχνετε το κρεμμύδι και μόλις ροδίσουν ελαφρά και αυτό ρίχνετε και τα μανιτάρια.

Αφήνετε μερικά λεπτά να μαγειρευτούν και αυτά και τις βγάζετε σε πιατέλα.

Αφήνετε τα μανιτάρια να πιουν τα υγρά τους και σβήνετε με τη μπύρα.

Ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε με καπάκι.

Μόλις το φαγητό μείνει με το λάδι του ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και σερβίρετε τις μπριζόλες μας ζεστές με πουρέ ή ρύζι.

Πηγή: Greekmasa


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ