"

Στη ΔΙΑΔΥΜΑ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος ΚασαπίδηςΟ κ. Γιώργος Κασαπίδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό «Αλλάζουμε Πορεία»,επισκέφθηκε τις Κεντρικές Εγκαταστάσεις Ολοκληρωμένης Διαχείρισης


Απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε., και συγκεκριμένα την Νέα Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (M.E.A.).

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού του κ. Κασαπίδη, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑΔΥΜ, κ. Περδικάρης Νικόλαος, από τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ ο Γενικός Διευθυντής, κ. Δημοσθένης Μαυρίδης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, κ. Τσιόπτσιας Κωνσταντίνος καθώς και λοιπά στελέχη των δύο εταιρειών.

Ο κ. Κασαπίδης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων της ΔΙΑΔΥΜΑ.

Η ΔΙΑΔΥΜΑ έχει καταφέρει να σχεδιάσει, να υλοποιήσει και να λειτουργήσει με επιτυχία ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων σε επίπεδο περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με το οποίο μπορεί και πετυχαίνει διαχρονικά τους στόχους που τίθενται από την Ευρωπαϊκή και Εθνική Νομοθεσία, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την επαγγελματική αποκατάσταση 220 εργαζομένων.

Η επιτυχία αυτή αποδεικνύεται, τόσο από το γεγονός ότι οι Δήμοι της Περιφέρειας δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ για παράνομες χωματερές, αφού η Υγειονομική Ταφή μετρά ήδη 15 χρόνια ζωής, αλλά δεν θα πληρώσουν επίσης ούτε ένα ευρώ, ως περιβαλλοντική εισφορά του Ν.4609/19, κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερα από 900.000 για το 2020.

Επίσης, η πολύ σοβαρή δουλειά που γίνεται στον τομέα της ανάκτησης και ανακύκλωσης, είχε ως αποτέλεσμα το 2018 :
Απασχολούνται 220 εργαζόμενοι
•    να οδηγηθούν για ταφή ποσότητες μικρότερες του 30% των συνολικά παραγόμενων ποσοτήτων,
•    η ΔΙΑΔΥΜΑ να βραβευτεί, καθώς  ήταν ο πρώτος φορέας διαχείρισης που πέτυχε το στόχο για την εκτροπή του βιοαποδομίσημου κλάσματος των απορριμμάτων,
•    η ανακύκλωση υλικών να ξεπεράσει τους 17.000 τόνους (περίπου το 80% του στόχου για το 2020).

Το κόστος για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων που περιλαμβάνει, μεταφόρτωση, επεξεργασία, ταφή υπολειμμάτων, επεξεργασία ογκωδών, διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών από διαλογή στην πηγή, ανέρχεται το 2019, σε 69 ευρώ για κάθε τόνο απορριμμάτων,  το οποίο είναι αρκετά χαμηλό σε σχέση με άλλες περιοχές. 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ