"Ομογενείς μαθητές από την Αυστραλία φιλοξενήθηκαν σε ανοιχτές αγκαλιές στη Φλώρινα


Θερμές ευχαριστίες έδωσαν στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Καρυπίδη οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Ελληνικού Σχολείου Πόρτ Άντελαιντ της Αυστραλίας για
τη θερμή φιλοξενία  που είχαν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του προγράμματος γνωριμίας με την πατρίδα τους.

Όπως τόνισε η κα. Αλεξάνδρα Βακιτσίδου, πρέσβειρα του Queen Elizabeth Hospital, της Αδελαΐδας Αυστραλίας και πολυβραβευμένη εκπρόσωπος της ελληνική κοινότητας της Αυστραλίας, για την εθελοντική της προσφορά, «η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας παρείχε στους μαθητές μας τη θερμότερη φιλοξενία που θα μπορούσαν να έχουν στη γενέτειρά τους».

«Δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από το να έχουν τη δυνατότητα αυτά τα παιδιά να γνωρίσουν τον τόπο τους  και τις ρίζες τους», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής  Μακεδονίας. «Είναι πολίτες του κόσμου αλλά πρέπει οι ρίζες τους να είναι δυνατές στην πατρίδα τους  κι αυτό πράξαμε. Θα ήθελα να τους μεταφέρετε και τη δική μας αγάπη και τις δικιές μας ευχαριστίες για τη δίψα τους για την γενέτειρά τους, για τον τόπο τους, για την καταγωγή τους. Με τη φιλοξενία μας συμβάλλουμε κι εμείς στις συνεργασίες και στις φιλίες μεταξύ των λαών».
  
 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ