"


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αγκαλιάστηκε από τους πολίτες το Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας στο Δήμο Καστοριάς

Ο Δήμος Καστοριάς στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, διοργάνωσε


από 3 Μαΐου έως 10 Μαΐου 2019 δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας του Δήμου Καστοριάς και εξετάστηκαν συνολικά 257 άτομα στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 136 από αυτές ήταν φυσιολογικές, 100 πάσχουν από οστεοπενία, 20 πάσχουν από οστεοπόρωση και 1 από βαριάς μορφής οστεοπόρωση. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο σύνολο των 257 συμμετεχόντων υπήρξαν 7 άνδρες.

Η υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας σημείωσε επιτυχία με τους πολίτες του Δήμου μας να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά. Αγκάλιασαν με ενθουσιασμό και μεγάλο ενδιαφέρον το πρόγραμμα, αφού μέσω αυτού τους προσφέρθηκε μια σημαντική και συγχρόνως ΔΩΡΕΑΝ εξέταση στο πλαίσιο του προληπτικού προγραμματισμού τους για την οστεοπόρωση.

Η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της. Αυτό έχει σαν συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα, για τον λόγο αυτό η πρόληψη της είναι πολύ σημαντική.

Ο Δήμος Καστοριάς ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ, εκτιμώντας την εξαιρετική συμβολή του Δικτύου σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών, προσπαθεί να υλοποιεί όσον τον δυνατόν περισσότερα από τα προγράμματα του ΕΔΔΥΠΠΥ και να συμβάλει στην διάδοση της βασικής ιδέας του Δικτύου, για την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας Υγείας.

Ο Δήμος Καστοριάς επισημαίνει την άριστη συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και εκφράζει τις ευχαριστίες στα στελέχη του για το δημιουργικό του έργο.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε σχετικά: “Η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμβάλλει στην πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας θωρακίζοντας τους δημότες για τη διατήρηση της υγείας και της ποιότητας ζωής τους”.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ