"


Μια καινούρια και ΝΕΑ υποψηφιότητα φέρνει στο Νεστόριο ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης


Σε συνέντευξή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Νεστορίου, κ. Κωνσταντίνος Δημητριάδης, μίλησε για το Συνδυασμό του, το λόγο

που τον ώθησε να θέσει υποψηφιότητα για τη δημαρχεία, τους στόχους και τις θέσεις-προτάσεις που έχει για τον Δήμο.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Κωνσταντίνος Δημητριάδης δήλωσε αρκετά ώριμη και σοβαρή τη σκέψη του να λάβει μέρος στις δημοτικές εκλογές για τη θέση του Δημάρχου Νεστορίου, εξηγώντας πως ήταν και γενικότερο μέλημα των μελών του Συνδυασμού να συμβάλλουν στην επιτακτική ανάγκη της εμφάνισης ενός καινούριου προσώπου το οποίο και επιζητά ο κόσμος και ο τόπος αυτός.

Αναφερόμενος στον Συνδυασμό του μίλησε για τον αριθμό των 21 ατόμων που συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο και προανήγγειλε την ημέρα της αναλυτικής παρουσίασης του (πρόγραμμα, θέσεις, στόχοι για την επόμενη 4ετία) που έχει οριστεί για το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα εστιάσεων στο Νεστόριο.

Το έμβλημα του Συνδυασμού εξήγησε πως αποτελείται από έναν ανοιχτό κύκλο με 4 διαφορετικά χρώματα τα οποία και υποδηλώνουν την πολυσυλλεκτικότητα του Συνδυασμού και την απομάκρυνση του από οποιαδήποτε συσχέτιση με χρώματα και πολιτικές παρατάξεις. Στόχος είναι, είπε χαρακτηριστικά, ο άνθρωπος, οι ιδέες, τα οράματα και ο, τι θέλει αυτός να πετύχει.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στην πλειονότητα τους -ποσοστό 80%- είναι νέοι άνθρωποι που δεν έχουν προηγούμενη συμμετοχή και ανάμειξη στα κοινά, ενώ ένα 20% των υποψηφίων είναι άτομα που έχουν εμπειρία από τη θητεία τους σε θέσεις του δήμου, των τοπικών κοινοτήτων κ.λπ..

 Έτσι, η νεανική ενέργεια, η θέληση και η όρεξη για δουλειά των πρώτων, σε συνδυασμό με την  απαιτούμενη εμπειρία για την σωστότερη διαχείριση του Δήμου των τελευταίων, κρίνει πως είναι ο,τι πιο κατάλληλο για μια δημοτική αρχή που θέλει να φέρει σε πέρας τους στόχους της.

Στη συνέχεια, ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στη γνώση του για τον Δήμο και τα προβλήματα-ανάγκες των δημοτών και τους τομείς που θα εστιάσει αυτός και τα μέλη του συνδυασμού του.
Αρχικά, θέλει να επικεντρωθεί στην επίλυση των καθημερινών ζητημάτων που ταλαιπωρούν τους δημότες και αφορούν σε θέματα όπως: ο αποχιονισμός, η κοπή χόρτων, η οδοποιία κ.α.
προσπαθώντας να αποφύγει τη δημιουργία ενός τεράστιου προβλήματος από την παραμέληση και συσσώρευση όλων αυτών.

Έπειτα, έχει στόχο την αξιοποίηση κάποιων πλουτοπαραγωγικών πηγών που έχει ο Δήμος όπως για παράδειγμα, επισήμανε, τα αρωματικά φυτά που βρίσκονται αναξιοποίητα στον Γράμμο και είναι έρμαια των γειτονικών χωρών. «Αν γίνουν οι επενδύσεις που σχεδιάζονται, ξεκινώντας από συνεταιρισμούς και επεκτεινόμενες σε εργοστάσια», θα γίνουν μονάδες που θα συσκευάζουν, θα τυποποιούν και θα εξάγουν τα πολύτιμα αυτά προϊόντα του τόπου φέρνοντας σημαντικά έσοδα στον Δήμο.

Ένα ζήτημα που εξίσου απασχολεί και βρίσκεται στους σχεδιασμούς του Συνδυασμού είναι το Φράγμα του Νεστορίου. Με τη δέσμευση για πιέσεις και συνεργασία με τους περιφερειακούς φορείς και υπευθύνους ευελπιστεί στην επανέναρξη αυτού του σημαντικού για τον τόπο έργου.

Στο ερώτημα για το νεαρό της ηλικίας του και την αντιμετώπιση του από το λαό του Νεστορίου ανέφερε πως αρχικά «ο κόσμος δε το είδε σοβαρά». Ωστόσο, η απόφαση του ιδίου για συμμετοχή στις εκλογές σε μια τέτοια βαρύνουσα θέση ήταν κατά πολύ, όπως προαναφέρθηκε, ώριμη και σοβαρή και μια απόφαση που την κυνήγησε  και την κυνηγά πετυχαίνοντας μια καλύτερη και ορθότερη αντιμετώπιση από τους συνδημότες του, οι οποίοι και επιζητούν να τον γνωρίσουν καλύτερα όπως και ο ίδιος εκείνους για να μάθει τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν και να αποφύγει λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν από άλλες διακυβερνήσεις.

Για το “RIVER PARTY” μίλησε με τα πιο θετικά λόγια και για τις ικανοποιητικές ενέργειες που έχουν ήδη γίνει για την φετινή εκδήλωση από την ανάδοχο εταιρία που έχει αναλάβει τη διοργάνωση και πρόσθεσε πως η δική του συμβολή φιλοδοξεί να εστιάσει στην προώθηση και διαφήμιση του “RIVER PARTY” σε παγκόσμιο επίπεδο για την προσέλκυση επισκεπτών και την κατά σειρά δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων.

Επιπλέον, όσον αφορά στο κομμάτι «Γράμμος», σημείωσε πως δεν αρνείται την ύπαρξη αρκετών ήδη εγκαταστάσεων που δημιουργήθηκαν τα παλαιότερα χρόνια, όμως έχει να προσθέσει ακριβώς το γεγονός πως αυτές παραμένουν ανεκμετάλλευτες και δεν έχουν αξιοποιηθεί και εδώ έθιξε το θέμα του δημογραφικού μαρασμού στο Νεστόριο.

Για το σοβαρότατο αυτό  ζήτημα, με το οποίο και έκλεισε το λόγο του, δήλωσε πως θα ενθαρρύνει τη δημιουργία νέων μορφών «Κοιν.Σ.Επ» (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) που θα αποβλέπουν στον τουρισμό ο οποίος θα ωφελήσει τον τόπο, θα ενθαρρύνει τους νέους να συμμετάσχουν σε σεμινάρια και εκθέσεις και θα μεριμνήσει σε συνεργασία με επιχειρηματίες του τόπου για τη δημιουργία τουριστικών πακέτων για προβολή και προώθηση του Νεστορίου στο εξωτερικό και την προσέλκυση επισκεπτών.

















Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ