"


Α2: Break η Καστοριά, στον τελικό ο Ηρακλής



Το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς των playoffs έκανε η Καστοριά επικρατώντας στην έδρα της Καρδίτσας! Επίδειξη δύναμης από τον Ηρακλή και πρόκριση κόντρα στο Χαρίλαο Τρικούπη. Άνετες νίκες για Απόλλων Πάτρας και Μαρούσι.



Το αποτέλεσμα της ημέρας πέτυχε η Καστοριά, η οποία πήρε το ροζ φύλλο αγώνα στην έδρα της Καρδίτσας και απέκτησε προβάδισμα με το σκορ να είναι στο 2-1 και τον επόμενο παιχνίδι να διεξάγεται στην έδρα των "γουναράδων".

Την πρόκριση στον τελικό της μάχης των playoffs πανηγυρίζει ο Ηρακλής που είχε εύκολο βράδυ κόντρα στον Χαρίλαο Τρικούπη και έκανε το 3-0. Με το δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στα playouts Απόλλων Πάτρας και Κόροιβος που επικράτησαν με άνεση της Καβάλας και του Αμαρουσίου αντίστοιχα.

Επίδειξη δύναμης έκανε ο Ηρακλής, ο οποίος επικράτησε του Χαριλάου Τρικούπη με 94-59 και έκανε το 3-0 στη μεταξύ τους σειρά, παίρνοντας αυτόματα και την πρόκριση στον τελικό που θα οδηγήσει το μεγάλο νικητή στην Basket League.

Ο Χαρίλαος Τρικούπης μπήκε καλύτερα στα πρώτα λεπτά και ευτύχησε να προηγηθεί ακόμα και με 7-14, όμως τότε οι παίκτες του «γηραιού»… απασφάλισαν και με ένα επιμέρους 46-14 σε όλο το α’ ημίχρονο απέκτησαν όχι απλά διαφορά ασφαλείας, αλλά τέτοια διαφορά που υπήρχε δυνατότητα χαλάρωσης στη συνέχεια. Οι Θεσσαλονικείς είχαν εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας (85,7% στο ημίχρονο στο τρίποντο), την ώρα που η ομάδα του Μεσολογγίου μετρούσε μόλις 2/12 τρίποντα.

Προβάδισμα στη μάχη της παραμονής στην κατηγορία πήρε ο Απόλλων Πάτρας, ο οποίος επικράτησε της Καβάλας με 55-37 και έκανε το 2-1 στη μεταξύ τους σειρά. Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες στα πρώτα λεπτά και έδωσαν προτεραιότητα στα αμυντικά τους καθήκοντα, όπως συνηθίζει άλλωστε να κάνει στα εντός έδρας παιχνίδια του ο Απόλλων, με αποτέλεσμα το σκορ του α’ δεκαλέπτου να μείνει σε χαμηλά επίπεδα. Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο β’ δεκάλεπτο, με την Καβάλα όμως να είναι αρκετά άστοχη από τα 6,75 (2/16) και παράλληλα να έχει περισσότερα λάθη από τους «μελανόλευκους», με αποτέλεσμα να κλείσουν το ημίχρονο με διψήφια διαφορά στο σκορ.

Στις αρχές του β’ ημιχρόνου η Καβάλα προσπάθησε να βγάλει ανταγωνιστικό προφίλ και να παλέψει το ματς, όμως η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 16 (37-21), με τον Ερεβμπενάζιε να παλεύει πολλές φορές σχεδόν μόνος του για τους φιλοξενούμενους.

Το φινάλε ήταν το χειρότερο μέρος του αγώνα για τους παίκτες του Ανδρέα Καραπιπερίδη που πέτυχαν μόλις 7 πόντους, με την επίθεση τους να είναι το μεγάλο πρόβλημα, μη μπορώντας να πετύχουν περισσότερους από 13 πόντους σε καμία περίοδο. Ο Απόλλων εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αστοχία της Καβάλας, με αποτέλεσμα να φτάσει στην εμφατική νίκη.

Το πρώτο βήμα για την παραμονή στην κατηγορία πέτυχε ο Κόροιβος, ο οποίος επικράτησε του Αμαρουσίου με 76-64 και έκανε το 2-1 στη μεταξύ τους μάχη. Το Μαρούσι μπορεί να μπήκε καλύτερα στο παρκέ στα πρώτα λεπτά και να βρέθηκε μπροστά στο σκορ ακόμα και με 8-13, έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τον Μάνο Χατζηδάκη που είχε πετύχει τους 5 από τους 13 πόντους της ομάδας.
Παρόλα αυτά οι παίκτες του Σπύρου Σαμόλη βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι και μάλιστα με τον αγαπημένο τρόπο του προπονητή τους, το τρίποντο και το σερί 14-2 έφερε το σκορ στο 22-15.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο β’ δεκάλεπτο, με την ομάδα της Αμαλιάδας να φτάνει τη διαφορά ακόμα και στους 14 πόντους (36-22), με τον Λεϊμάνις να κάνει ότι θέλει στο παρκέ και παρά τη μείωση του σκορ από το Μαρούσι, ο νεαρός γκαρντ με δικό του τρίποντο έκανε το 41-28.

                                                        Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
                                                                       Playoffs
Ηρακλής – Χαρίλαος Τρικούπης 94-59 (3-0)
Καρδίτσα – Καστοριά 84-90

Playouts
Απόλλων Πάτρας – Καβάλα 55-37 (2-1)
Κόροιβος – Μαρούσι 76-64 (2-1)

Η επόμενη αγωνιστική (18/05):
Playoffs

Καστοριά – Καρδίτσα

Playouts
Καβάλα – Απόλλων Πάτρας
Μαρούσι – Κόροιβος

*Η πρόκριση κρίνεται στις 3 νίκες




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ