"


Καστανόφυτο: Ο ορτασμός της επετείου των 113 χρόνων από τη μάχη των κατοίκων και των Μακεδονομάχων (ΦΩΤΟΣ)

Οι εκδηλώσεις τιμής στους προγόνους μας αποτελούν χρέος για όλους εμάς προκειμένου να διατηρείται η ιστορική μνήμη και να αποδίδονται οι αρμόζουσες τιμές σε όσους θυσίασαν


τη ζωή τους για την Πατρίδα.

Μία τέτοια εκδήλωση λαμβάνει κάθε χρόνο στο ορεινό χωριό Καστανόφυτο της ορεινής Καστοριάς του Δήμου Άργους Ορεστικού. Φέτος συμπληρώθηκαν 113 χρόνια από τη μάχη των κατοίκων του Καστανοφύτου και των Μακεδονομάχων κατά των Βουλγάρων και των Τούρκων το έτος 1906.

Έτσι, το πρωί της 12ης Μαΐου 2019 τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστανοφύτου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, του Αρχιερατικού Επιτρόπου της περιοχής π. Πασχάλη Μουτζίκη και του Διακόνου π. Ιακώβου Πνευμονίδη.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επίκαιρα σχετικά με την εορτή των Μυροφόρων Γυναικών και αναφέρθηκε στην τόλμη και την ανδρεία τους, που τις κατέστησε πρότυπα ορθοδόξου τρόπου ζωής.

Πέραν του μνημοσύνου για τους πεσόντες, τελέστηκε Δοξολογία, ενώ μετά την απόλυση, στην προτομή του οπλαρχηγού Αντωνίου Βλαχάκη (Καπετάν Λίτσα) ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση. Στο τέλος, το ιστορικό της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.flickr.com/photos/154131019@N02/sets/72157691400148143/with/40868515203/

Πηγή: imkastorias.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ