"


Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Η γνώση και η εμπειρία οδηγοί για την επιτυχία μας

"Το όραμα μας για την Καστοριά είναι να γίνει η καρδιά της ΝΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ που θα συνδυάζει τους παραδοσιακούς κλάδους της με ένα ολιστικό τουριστικό προϊόν


για τη Δυτική Μακεδονία. Ένας ευρωπαϊκός τουριστικός και ναυταθλητικός προορισμός”.

Αυτό τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης κα. Γεωργία Ζεμπιλιάδου στην περιοδεία της στην Καστοριά και στις διάφορες συναντήσεις που είχε αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα που έχει εκπονήσει ο συνδυασμός "ΕΛΠΙΔΑ", υπογραμμίζοντας ότι “ Χρήματα βρίσκονται, αλλά είναι στα ευρωπαϊκά προγράμματα, που κάποιος πρέπει να τα γνωρίζει, να μπορεί να τα διαβάσει σωστά και να κάνει τις κατάλληλες προτάσεις. Η Ευρώπη έχει χρήμα και το διαθέτει αν πειστεί για τη σοβαρότητα και την αρτιότητα του σχεδίου που θα προτείνεις.

Δεν θα σου δώσει ποτέ χρήματα επειδή είσαι ο «κολλητός» ή ο «εκλεκτός» της όποιας Κυβέρνησης, αλλά αν είσαι οργανωμένος, μελετημένος, σοβαρός και έτοιμος να αξιοποιήσεις ό,τι πάρεις.”
Το πρόγραμμα του συνδυασμού προβλέπει:

-           υλοποίηση συνδυασμένων μεταφορών που θα μας συνδέουν με την Ευρώπη και αφορούν τη διασύνδεση του Διεθνούς Αεροδρομίου Καστοριάς με τους κάθετους διευρωπαϊκούς άξονες, τον Ε65, το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Χ και τη σιδηροδρομική σύνδεση της Καστοριάς με τη νέα γραμμή «Φλώρινα- Καστοριά-Πόγραδετς». 

-          μια μεγάλη επένδυση στον πρωτογενή τομέα  με προώθηση της βιολογικής γεωργίας & κτηνοτροφίας, με Ομάδες Παραγωγών, φωτοβολταϊκά  σε όλους τους ΤΟΕΒ, την ολοκλήρωση των αρδευτικών, την επένδυση στη μεταποίηση και πιστοποίηση, την κατασκευή πρότυπου κτηνοτροφικού πάρκου στο Γράμμο, τη δημιουργία Ταμείου Ρευστότητας και για τον Αγροτικό Κλάδο την αποκέντρωση του ΠΑΑ στην Περιφέρεια για δράσεις Σχεδίων βελτίωσης, νέους αγρότες, LEADERκ.τ.λ.

-          στήριξη της επιχειρηματικότητας με εξασφάλιση της Πρόσβασης σε Χρηματοδοτικά Εργαλεία ρευστότητας, τη  χρηματοδότηση του MASTER PLAN της ΓΟΥΝΑΣ, την τόνωση του Κατασκευαστικού Κλάδου με ένα μεγάλο πρόγραμμα «εξοικονομώ» και δημόσιων επενδύσεων, αναπλάσεις όψεων και εισόδων τουριστικών περιοχών, τη Χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων κυρίως για ανέργους, τις  Επενδύσεις σε υποδομές και δράσεις για αθλητικό/ναυταθλητικό, ιατρικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, χιονοδρομικό τουρισμό.

-          εξασφάλιση φθηνής ενέργειας με την  υλοποίηση της παροχής Φυσικού Αερίου  και την υποβολή του επενδυτικού φακέλου των δικτύων για χρηματοδότηση από το σχέδιο Γιούνκερ και την ΕτΕπ.

-          θωράκιση των πανεπιστημιακών σχολών και τμημάτων

-          εφαρμογή και υλοποίηση έργων του σχεδίου διαχείριση της λίμνης

-          ολοκληρωμένη αστική ανάπλαση της Καστοριάς.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση του προγράμματος της η κα. Γεωργία Ζεμπιλιάδου έδωσε έμφαση στην επόμενη μέρα λέγοντας: “Η πείρα μου από την πολύχρονη ενασχόλησή μου με τα ευρωπαϊκά προγράμματα και η συνεργασία μου με άλλες Περιφέρειες άλλων χωρών μου έμαθε να σέβομαι τους κανόνες συνεργασίας και να αξιοποιώ την γνώση όπου την βρίσκω. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που δημιουργούν την προοπτική έτσι ώστε να ζωντανέψουμε την οικονομία και να δημιουργήσουμε πλούτο που θα φέρει δουλειές για τα παιδιά μας. Για να μείνουν στον τόπο τους και ίσως να καταφέρουμε να γυρίσουν πίσω και τα παιδιά που έφυγαν."

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ