"


«Αναδιάρθρωση» για τη Γ’ Εθνική και το Κύπελλο Ελλάδας

Προς μπαράζ-πρωταθλητών για 4 εισιτήρια ανόδου η νέα Γ’ Εθνική και αναμονή για το τελικό πλάνο της ΕΠΟ.

Αποφασίζει η ΕΕΠ για το Κύπελλο.


Για τη Γ’ Εθνική της ερχόμενης σεζόν έχουν ακουστεί πολλά και γράφτηκαν ακόμα περισσότερα. Η ουσία είναι ότι η δομή της κατηγορίας που «εξαφανίστηκε» ως δια μαγείας από την αναδιάρθρωση Βασιλειάδη παραμένει θολή.

Από πλευράς ΕΠΟ δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το συγκεκριμένο θέμα καθώς έτρεχαν με τις επαγγελματικές λίγκες. Αυτές που πλέον θα είναι τρεις κι αντί να μειωθούν οι ομάδες, κάτι το οποίο ήταν και το ζητούμενο για να… αντέξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυξήθηκαν.

Το παράλογο της ανάποδης αναδιάρθρωσης καλά κρατεί, ωστόσο, για τη Γ’ Εθνική το πιθανότερο που μπορεί να συμβεί όταν πάρει απόφαση η ΕΠΟ να κάνει το σχεδιασμό της νέας σεζόν, είναι να παραμείνουν όλα ως έχουν.

Θεωρείται δύσκολο να αυξηθούν οι ομάδες, με την άνοδο και των δεύτερων των ομίλων των ΕΠΣ, και κατά συνέπεια και οι όμιλοι με υποβιβασμό λιγότερων συλλόγων από την φετινή Γ’ Εθνική.

Η… αναδιάρθρωση της Γ’ Εθνικής λογικά πάει για την επόμενη χρονιά. Ενδεχομένως η σεζόν που έρχεται θα είναι κάτι σαν μεταβατικό στάδιο ώστε να διαπιστωθεί, κυρίως εάν το μοντέλο με Super League 1, Super League 2 και Football League τραβήξει χωρίς μπερδέματα. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως όλο το παραπάνω είναι εξαρτημένο από ένα και μόνο πράγμα: από την κάνουλα -που άνοιξε- των τηλεοπτικών συμβολαίων.

Συνοπτικά το «μοντέλο» της Γ’ Εθνικής για τη σεζόν που μας έρχεται αναμένεται είναι μια από τα ίδια, αλλά με μικρές αλλαγές. Υπάρχει σκέψη να παραμείνουν οι 8 όμιλοι των 14 ομάδων, να υποβιβαστούν 7 από κάθε όμιλο και οι πρωταθλητές να δημιουργήσουν ένα γκρουπ-πρωταθλητών και μέσω πλέι οφ να παλέψουν για τα 4 εισιτήρια της ανόδου.

Σε ό,τι αφορά τη δομή του Κυπέλλου Ελλάδας για την ερχόμενη σεζόν, οριστικές αποφάσεις θα παρθούν από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ. Τον τελικό σχεδιασμό θα τον κάνει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου στις 28/5 και μένει να δούμε προσεχώς τα ουσιαστικά δεδομένα της διοργάνωσης όταν αυτά επικυρωθούν από την ΕΕ της Ομοσπονδίας.

Η πρόταση που εξετάζεται από την Επιτροπή Κυπέλλου περιλαμβάνει 137 ματς στο σύνολο με τη συμμετοχή Κυπελλούχων των ΕΠΣ και διπλό τελικό, ενώ ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου πρότεινε ένα σύστημα με 117 παιχνίδια χωρίς ομίλους και μoνό τελικό.

Για όλα τα παραπάνω αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις της ΕΠΟ και η σχετική επικύρωση από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Πηγή: mikriliga.com
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ