"


Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΑΜΙΛΙΑΣ υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς - Φωτογραφίες υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού


"Αγαπητές Συνδημότισσες - Αγαπητοί Συνδημότες,

Με την παρούσα ανακοίνωση θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος


για το αξίωμα του Δημάρχου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, που θα λάβουν χώρα τον Μάιο του 2019, ως επικεφαλής του συνδυασμού «τελευταία ευκαιρία».

Ο Δήμος Καστοριάς καλείται να αντιμετωπίσει σύνθετα προβλήματα και να προσφέρει λύσεις ανάπτυξης, βελτίωσης της καθημερινότητας και στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε μία περίοδο όπου η χώρα διανύει τον ένατο χρόνο μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, αλλά και μιας κρίσης αξιών. Είναι ακριβώς αυτή η κρίση αξιών η οποία σε συνδυασμό με τις αντικειμενικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, έχει στερήσει από τους Καστοριανούς την αισιοδοξία, την πίστη ότι η ιδιαίτερη πατρίδα τους μπορεί να κρατήσει εδώ τα παιδιά της προσφέροντας δυνατότητες εξέλιξης.

Ως γονέας δύο παιδιών που επιθυμούν ένα μέλλον φωτεινό στον τόπο τους, ως εκπαιδευτικός  που αφουγκράζεται καθημερινά την ανησυχία και την αγωνία της Καστοριανής οικογένειας, αναλαμβάνω επικεφαλής μιας ομάδας πολιτών οι οποίοι αισθάνονται ότι η αποχή από τα κοινά δεν μπορεί πλέον να είναι επιλογή. Αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, η συμμετοχή είναι μονόδρομος. Στον συνδυασμό μας, πιστεύουμε ότι η συμμετοχή αυτή δεν ταυτίζεται αποκλειστικά με την αιρετή εκπροσώπηση αλλά είναι ευρύτερη και ξεκινά από την προσωπική στάση της καθεμίας και του καθένα από εμάς απέναντι στα θέματα του Δήμου.

Για εμάς, προϋπόθεση της επιτυχίας είναι η αξιοποίηση του συνολικού δυναμικού του ανθρώπινου κεφαλαίου της περιοχής μας. Δεν έχουμε μαγικά ραβδιά και δεν πιστεύουμε σε αυτά. Ο συνδυασμός μας αποτελείται από ενεργούς πολίτες, από προσωπικότητες που στην καθημερινή τους πρακτική δεν περιμένουν έτοιμες λύσεις αλλά τις σχεδιάζουν και τις υλοποιούν συνεργαζόμενοι.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουμε το Σχέδιό μας για τον Δήμο Καστοριάς. Ζητούμε τη στήριξή σας προκειμένου να μας δοθεί η ευκαιρία να δουλέψουμε με μεράκι, πίστη και μεθοδικότητα για τον τόπο που αγαπάμε."

e-mail: teleftaiaefkairia@gmail.com

facebook:  https://www.facebook.com/teleftaiaefkairia/

Ιστοσελίδα: https://teleftaiaefkairia.wixsite.com/kastoria


                                                               ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ / ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Ανδρεώλας Διονύσιος
 
Ο Διονύσιος Ανδρεώλας είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πολιτικός Δομικών Έργων του Τεχνολογικού Ιδρύματος Σερρών. Επιπρόσθετα,  κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Πολιτική Υγείας & Σχεδιασμό Υπηρεσιών Υγείας. Γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά. Έχει διατελέσσει μέλος μόνιμων επιτροπών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Ως ελεύθερος επαγγελματίας έχει κατασκευάσει πλήθος δημοσίων και ιδιωτικών έργων και είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο εμπειρίας κατασκευαστών του ΥΠΟΜΕΔΙ. Από το 2017 εργάζεται στην Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης στη Διεύθυνση Σχεδιασμού & Έργων. Στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας ασχολείται με το πόσιμο νερό και τις υπηρεσίες αποχέτευσης, τα οποία αποτελούν κοινά αγαθά στην υπηρεσία της κοινωνίας. Έχει αναπτύξει δράση ως εθελοντής αιμοδότης, εθελοντής στην Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς, εθελοντής Σαμαρείτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και  συμμετείχε σε εθελοντική αποστολή στην Κένυα με την Actionaid.


Βαφειάδης Αναστάσιος


Ο Αναστάσιος Βαφειάδης είναι κάτοχος πτυχίου Χημείας από το Α.Π.Θ., μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διδακτική της Χημείας και τις Νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και διδακτορικού διπλώματος στη Χημεία από το Α.Π.Θ. Εργάστηκε ως ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος” και ως καθηγητής στα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας. Συμμετείχε ως ομιλητής σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια και είναι συγγραφέας επιστημονικών δημοσιεύσεων και βιβλίων. Μετά από επιτυχή εξέταση στον διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π., διορίστηκε το 2006 ως καθηγητής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από το 2014 υπηρετεί στο Πειραματικό Γενικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας


Μαμάρας Αποστόλης

 
Ο Αποστόλης Μαμάρας έλαβε το πτυχίο του στην Πληροφορική από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του πανεπιστημίου του Lancaster και το Μεταπτυχιακό «Συστήματα Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού» από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Έχει προϋπηρεσία σε εταιρίες πληροφορικής και στο Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Καστοριάς ως Τεχνικός Υπεύθυνος. Ήταν Καθηγητής Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πλέον Διοικητικός ΠΕ Πληροφορικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καστοριάς, ενώ είναι επιστημονικός συνεργάτης στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Έχει εμπειρία σε γλώσσες Προγραμματισμού: και προγραμματιστικά περιβάλλοντα.


Μουστάκα Ελένη

 
Η Ελένη Μουστάκα έχει σπουδάσει στο τμήμα Πληροφορικής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και έχει εκπονήσει μεταπτυχιακές σπουδές στα τμήματα «Πληροφορικής» με ειδίκευση στα «Πληροφοριακά Συστήματα» και «Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσιολογίας» με ειδίκευση «Ψηφιακή Διαχείριση Πολιτισμικής Πληροφορίας» της Σχολής Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, που εδρεύει στην Κέρκυρα. Κατά την παραμονή της στην Κέρκυρα είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε πρόγραμμα ανάδειξης και προβολής σημείων τουριστικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος μέσω εικονικών κόσμων, καθώς και σε πρόγραμμα για την ενίσχυση της δημιουργικότητας μέσω της Μουσικής Πληροφόρησης και της Τηλεκπαίδευσης της Φιλαρμονικής Ένωσης «Καποδίστριας».


Ανάμεσα στα ενδιαφέροντά της είναι η τριδιάστατη αναπαράσταση μνημείων που είτε δεν υπάρχουν πλέον είτε υπάρχουν μόνο μέσα από μύθους, θρύλους και παραδόσεις της πολιτιστικής και λαϊκής κληρονομιάς, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, καθώς και η δημιουργία εφαρμογών για κινητές συσκευές με στόχο την εξάπλωση της πολιτισμικής πληροφορίας. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών και Φίλων του Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα. Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα.Παπαθανασίου Χαράλαμπος

 
Ο Παπαθανασίου Χαράλαμπος έχει πτυχίο Μηχανικού Αυτοματισμού Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας. Έχει εργαστεί επί τέσσερα χρόνια ως τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και τεχνικός τηλεφωνίας και ιντερνετ. Συμμετείχε στην δημιουργία περιηγητικού χάρτη και πληροφοριακών πινακίδων της πόλης της Καστοριάς, για την Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Ανάδειξης Παλιάς Πόλης του Δήμου Καστοριάς. Έχει προχωρήσει στη δημιουργία αρχείου (αδημοσίευτο) διατηρητέων μνημείων για την πόλη και τον νομό Καστοριάς. Τα ενδιαφέροντά του εκτείνονται στην τοπική ιστορική έρευνα, στην φωτογραφική ιστορική έρευνα, στη δημιουργία χαρτών, στη λαογραφία, πεδία που εκτείνονται και στην χρήση νέων τεχνολογιών. Είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλοι Περιβάλλοντος Καστοριάς. Γνωρίζει την Αγγλική Γλώσσα. 


Παρνάβας Παναγιώτης

 
Ο Παναγιώτης Παρνάβας γεννήθηκε το 1980 στην Καστοριά, έχει δύο παιδιά και ζει μόνιμα στο Χιλιόδενδρο. Έλαβε το Πτυχίο στην πληροφορική από το τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Μεταπτυχιακό “Συστήματα Κινητού και Διάχυτού Υπολογισμού” από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε συνέδρια Πληροφορικής και έχει άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας. Διορίστηκε μετά από γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ως εκπαιδευτικός και πλέον υπηρετεί την εκπαίδευση ως Διοικητικός Υπάλληλος στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχει εμπειρία σε γλώσσες Προγραμματισμού και προγραμματιστικά περιβάλλοντα.


Όροβας Χρήστος

 
Πτυχίο τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του York (Αγγλία) στα Νευρωνικά Δίκτυα. Έχει εργαστεί για 2 χρόνια ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα σχετικά με αναγνώριση συναισθημάτων και προσαρμόσιμες συσκευές. Εργάσθηκε ως εκπαιδευτικός Πληροφορικής Β/θμιας Εκπαίδευσης από το 2002 ως το 2017 και παράλληλα ως Επιστημονικός Συνεργάτης του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το 2017 είναι μέλος Ε.ΔΙ.Π του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ