"


Μητρόπολη Καστοριάς: Ο Επιτάφιος Θρήνος (ΦΩΤΟΣ + ΒΙΝΤΕΟ)


Μεγάλη, πράγματι, η ημέρα της Παρασκευής. Μεγάλη, για τα σημαντικά για την Πίστη μας γεγονότα που συντελέστηκαν πριν από 2000 περίπου χρόνια.

Ο Χριστός, ο Υιός και Λόγος του Θεού, γεννήθηκε ως άνθρωπος, έζησε ανάμεσά μας, δίδαξε, προδόθηκε, σταυρώθηκε και τάφηκε για εμάς, προκειμένου να μας λυτρώσει τελικά από την αμαρτία με την ένδοξή Του Ανάσταση.

Αυτές τις τελευταίες στιγμές επί γης του Κυρίου ενθυμούμαστε αυτές τις ημέρες μέσα στις Ακολουθίες της Αγίας μας Εκκλησίας που πλημμυρίζουν από μεστά από νοήματα τροπάρια και ύμνους. Έτσι, και φέτος στην Καστοριά, η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου με το ιδιαίτερο τυπικό τελέστηκε με κατάνυξη και συγκίνηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, περιστοιχισμένος από τους Ιερείς του Ναού, έψαλλε τα εγκώμια στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ενώ στο τέλος της Δοξολογίας, άρχισε η λιτανευτική πομπή προς την Πλατεία Ομονοίας.

Εκεί έγινε και η συνάντηση των Επιταφίων της Μητροπόλεως και του Αγίου Γεωργίου και μετά τις δεήσεις, ο Ποιμενάρχης μας απεύθυνε το μήνυμα της Μεγάλης Παρασκευής προς τον λαό.

Αξίζει να σημειωθεί η αθρόα συμμετοχή του κόσμου, οι οποίοι παρέμειναν μέχρι το τέλος της Ακολουθίας στον Ιερό Ναό, προκειμένου να προσευχηθούν στον Σωτήρα Κύριο, να ακούσουν τους θαυμάσιους ύμνους αλλά και να λάβουν ως ευλογία λουλούδια από τον Επιτάφιο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.flickr.com/photos/154131019@N02/sets/72157706775281971



Πηγή: imkastorias.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ