"


Η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου στην Καστοριά (ΦΩΤΟΣ)


Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε ο εσπερινός της Αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς,

χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή Κληρικών και πλήθους πιστών Καστοριέων χριστιανών. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης κ.κ. Σεραφείμ μετέβη στο ιστορικό παραλίμνιο Μοναστήρι της Παναγίας της Μαυριωτίσσης, όπου τέλεσε και εκεί τον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας, διαβάστηκε η εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου, όπου ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν στους πιστούς, τα εξής λόγια: Την είσοδό μας στη Βασιλεία των Ουρανών την αποκλείει η σκληροκαρδία μας, ο εγωισμός μας και η απουσία της μετανοίας. Μας την ανοίγει όμως η θύρα του ελέους του Θεού και συγχρόνως η βαθειά μας μετάνοια.

«Ας μην απελπιστούμε ποτέ για τον εαυτό μας, αλλά κατανοώντας το ανέκφραστο μέγεθος της φιλανθρωπίας του Θεού, ας διορθώσουμε τα σφάλματά μας. Γιατί, αν τον ληστή που βρισκόταν επάνω στον σταυρό τον θεώρησε άξιο τόσης μεγάλης τιμής, πολύ περισσότερο θα θεωρήσει εμάς άξιους για την φιλανθρωπία Του… Ο ληστής εξομολογήθηκε και βρήκε ανοικτό τον Παράδεισο. Ο ληστής γίνεται διδάσκαλός μας. Ας μην ντραπούμε λοιπόν να πάρουμε για διδάσκαλο άνθρωπο… που φάνηκε άξιος να ζήσει μέσα στον Παράδεισο». Αυτός, λοιπόν, ας είναι ο οδηγός μας στην παρούσα ζωή.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://www.flickr.com/photos/154131019@N02/sets/72157680089466558/with/46789970495/

Πηγή: imkastorias.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ