"


Η αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης στο Δρυόβουνο Βοϊου Κοζάνης


Με μεγάλη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και φέτος η Αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης του Κυρίου στον λόφο ΓΟΛΓΟΘΑ στο Δρυόβουνο Βοϊου Κοζάνης.


Το Δρυόβουνο κάθε χρόνο τέτοια μέρα, Μεγάλη Παρασκευή αποτελεί το επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων της περιοχής με την αναπαράσταση η οποία φέτος έγινε από τον νέο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης/




Παρουσία χιλιάδων προσκυνητών, των τοπικών πολιτικών αστυνομικών και στρατιωτικών αρχων του τόπου χορoστατουντος του Σεβασμι;vτατου Mητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου.



Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις της ημέρας ξεκίνησαν με ακολουθία της Μ. Παρασκευής, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η πομπή προς το λόφο του «Γολγοθά».





Κατά την ομιλία του ο νέος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος για το νόημα της Απκαθήλωσης βούρκωσε από κατάνυξη και ευχήθηκε σε όλους τους παριστάμενους Καλή Ανάσταση.



 Η αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης στο Δρυόβουνο της Κοζάνης ξεκίνησε το 1977 με πρωτοβουλία του πρωτοπρεσβύτερου και εφημέριο του Δρυοβούνου π. Στέφανου Τσαντίρη.








Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ