"


A2 : Μονόδρομος η νίκη για την Καστοριά κόντρα στο υπολογίσιμο Ψυχικό



Τη νίκη ως πρόωρο δώρο για τα 49α γενέθλια του κόουτς Νίκου Καραγιάννη, τα οποία θα γιορτάσει την ερχόμενη Τρίτη (9/4), καλούνται να του χαρίσουν αύριο το απόγευμα οι αθλητές του Α.Σ. Καστοριάς, σε ένα ματς τελικό - μέχρι το επόμενο - κόντρα στο πάντα υπολογίσιμο Ψυχικό.



Και θαρρώ πως... μπορούν να τα καταφέρουν, και με ένα ωραίο εορταστικό περιτύλιγμα να του προσφέρουν το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα, καθώς το σερί των 2 συνεχόμενων νικών (3 νίκες στα 4 τελευταία ματς) έχει «χτίσει» θετική ψυχολογία και θετικό μομέντουμ στο Καστοριανό συγκρότημα, λίγα μόλις μέτρα πριν το τελικό φίνις του πρωταθλήματος.

Στο αυριανό λοιπόν ματς δε χωρά κανένα άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης, η ομάδα μας οφείλει να το αντιμετωπίσει με απόλυτη σοβαρότητα και το ευτύχημα είναι πως τουλάχιστον στο «Δημήτρης Διαμαντίδης» δεν έχει δώσει δικαιώματα περί του αντιθέτου και παρουσιάζεται ιδιαιτέρως ισχυρή (9 νίκες - 3 ήττες).

Προφανώς όμως το έργο μας δεν προμηνύεται εύκολο, καθώς απέναντί μας θα έχουμε ένα σκληροτράχηλο σύνολο (6η καλύτερη άμυνα), μία ομάδα που μας χωρίζει μία μόλις νίκη και που θα μπει στο παρκέ, εν αντιθέσει με εμάς, χωρίς άγχος, μιας και όπως δηλώνουν στην ομάδα των βορείων προαστίων των Αθηνών και με «εξασφαλισμένη» τη παραμονή στην Α2, η είσοδος στα πλέι οφ δεν αποτελεί, αν και υπαρκτός στόχος, αυτοσκοπό.

Σε γενικές γραμμές οι «σκίουροι» και ετούτη τη χρόνια πραγματοποιούν θετική πορεία, μακριά από μπελάδες και αυτό προφανώς οφείλεται στο γεγονός ότι διαθέτει καλαθοσφαιριστές με εμπειρία, όπως ο διεθνής Εσθονός γκαρντ Μάρτιν Παασόγια (6ος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 356 πόντους), ο Αντώνης Μάντζαρης που πέρυσι πανηγύρισε τον τίτλο με το Περιστέρι και βρίσκεται ως τώρα στη 1η θέση με τα κλεψίματα (40), ο Νίκος Παπανικολάου από τους κορυφαίους ψηλούς της περσινής Α2 με την φανέλα του Χολαργού και 2ος τη φετινή χρονιά ριμπάουντερ (201), αλλά και... φιλόδοξους νεαρούς με προοπτική σπουδαίας καριέρας, όπως είναι ο 18χρονος δανεικός από τον Ολυμπιακό σέντερ Νίκος Αρσενόπουλος, που θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ελληνικού μπάσκετ. Μάλιστα, ο νεαρός διεθνής καλαθοσφαιριστής προέρχεται από σπουδαία εμφάνιση το περασμένο Σάββατο όταν απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας πέτυχε 28 πόντους.

Επίσης, ένα από τα κλειδιά της έως σήμερα πετυχημένης πορείας των «κυανοκίτρινων» ακούει στο όνομα Γιώργος Ρεμεντέλας. Τον προπονητή που κάθισε για πρώτη φορά στην άκρη του πάγκου του Ψυχικού το 2003, όταν η ομάδα αγωνιζόταν ακόμη στη Β' ΕΣΚΑ, και που έως σήμερα 16 χρόνια μετά «υπηρετεί» πιστά.

Με βάση τα παραπάνω θαρρώ πως είναι μια πρόκληση για την ομάδα μας, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε ποιότητα και ρόστερ από τον αυριανό αλλά και τους υπόλοιπους αντίπαλους της στη «μάχη» των πλέι οφ, να κατακτήσει τους δύο βαθμούς της νίκης, που υπό προϋποθέσεις με το πέρας της 25ης αγωνιστικής θα μας φέρει στη... 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Nίκος Καραμανλής




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ