"


Τι μαγειρεύουμε αύριο Σάββατο;

Το μενού για αύριο Σάββατο 30/3 προτείνει:


Χοιρινά μπριζολάκια λαιμού με υπέροχη σάλτσα κρασιού και κέτσαπ στο τηγάνι.

Υλικά 

6 μικρά χοιρινά μπριζολάκια λαιμού, χωρίς κόκαλο, πάχους 1 εκ. περίπου (τα βρίσκετε και συσκευασμένα, σε δισκάκια που περιέχουν 8-10 κομμάτια, στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
300 ml γλυκό κρασί
¾ φλ τσαγιού κέτσαπ
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, σπασμένες
½ κουταλάκι ξερό θυμάρι (ή ξερή ρίγανη)
¼ κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
 
Σε ένα ρηχό πυρέξ, που να χωράει τα 6 μπριζολάκια σας, βάζετε το κρασί, τη κέτσαπ, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι (ή τη ρίγανη), το μπαχάρι και αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι. Στρώνετε στο πυρέξ και τα μπριζολάκια το ένα δίπλα στο άλλο, σκεπάζετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε, εκτός ψυγείου, να μαριναριστεί για 3-4 ώρες, γυρίζοντάς τα κάθε 30 λ και από την άλλη πλευρά.

Στη συνέχεια, τα βγάζετε από τη μαρινάδα (την οποία κρατάτε) και σκουπίζετε καλά τα μπριζολάκια με χαρτί κουζίνας. Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, και μόλις ζεσταθεί πολύ καλά σε πολύ δυνατή θερμοκρασία, ψήνετε σε δόσεις, τα μπριζολάκια για 3 λεπτά από τη κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα, τα μεταφέρετε σε πιατέλα και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα.

Όταν τελειώσετε με τα μπριζολάκια, ρίχνετε στο τηγάνι τη μαρινάδα και ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα “ξύνοντας” τη βάση του τηγανιού για να λιώσουν τα καμένα υπολείμματα από τα μπριζολάκια. Προσθέτετε 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό, χαμηλώνετε αμέσως τη φωτιά. Από τη στιγμή που θα κοχλάσει η σάλτσα την αφήνετε να βράσει για 10 λ περίπου ή μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Προσθέτετε τα μπριζολάκια, μαζί με τα υγρά που έχουν μαζευτεί στο πιάτο τους, δοκιμάζετε το αλάτι και αν απαιτηθεί συμπληρώνετε, κουνάτε λίγο το τηγάνι να “βραχούν” με τη σάλτσα και τα μαγειρεύετε για 5-6 λεπτά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως τα μπριζολάκια σας ζεστά μαζί με τη σάλτσα τους και συνοδευτικό επιλογής σας.

Πηγή: neolaia.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ