"


Νεστόριο… Καλορίζικο το καράβι σου «PARTHENON» του ομίλου Τσάκου


Την εκπληκτικά γεμάτη αίθουσα της Δημοτικής βιβλιοθήκης «Άννα Σταμπουλτζή-Παπαρίζου» τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου που παρευρέθη σε μια πρωτόγνωρη και συνάμα όμορφη και αξιομνημόνευτη -τόσο για το Νεστόριο, όσο για την Ελλάδα, την παιδεία και τη ναυτιλία– εκδήλωση με θέμα «Το πλοίο πάει σχολείο».



Μικροί και μεγάλοι μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, τοπικές αρχές και φίλοι της θάλασσας, που πλέον έγιναν και φίλοι «του βουνού» μέσα από  αυτήν την αμφίδρομη σχέση που ήθελε να δημιουργήσει αυτή η εκδήλωση συνεργασίας μεταξύ ηπειρωτικής και νησιώτικης Ελλάδας, παρακολουθούσαν με μεγάλη χαρά και πολλά χαμόγελα.




Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Νεστορίου κ. Πασχάλης Γκέτσιος, που απηύθυνε χαιρετισμούς καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους σε αυτήν την «πρωτόγνωρη, πρωτότυπη και καινοτόμο εκδήλωση» όπως τιμητικά την χαρακτήρισε. Ξεκίνησε το λόγο του στηριγμένος στην άποψη οτι «η τύχη των εθνών εξαρτάται από την εκπαίδευση των νέων» και μίλησε, έτσι, για την παιδεία και το υψίστης σημασίας μέλημα της κοινωνίας που πρέπει να είναι τα παιδιά - το μέλλον του τόπου.


Σκοπός της τοπικής αρχής με τη δράση αυτή, εξήγησε, είναι το άνοιγμα του τόπου και η αδελφοποίηση με τους νησιώτες, γεγονός που θα προσφέρει διέξοδο και διεύρυνση στην γνώση και στον προσανατολισμό των παιδιών. Αναφερόμενος στον Όμιλο «Τσάκου» δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στις οικονομικές ευκαιρίες και την επαγγελματική αποκατάσταση που προσφέρει ο Όμιλος από σήμερα στο Νεστόριο.


«Προσβλέπουμε και προσδοκούμε» στο άνοιγμα που γίνεται μέσα από τη συνεργασία και σας εμπιστευόμαστε για εκπαιδευτικό και  ανθρωπιστικό σας έργο. Οι δραστηριότητες, εξάλλου, του Καπετάν Παναγιώτη Τσάκου, με καταγωγή από τη Χίο, σε όλο τον κόσμο δείχνουν το ενδιαφέρον του για τη νέα γενιά. Με αυτή την υιοθεσία του πλοίου «οι μαθητές μας θα ανακαλύψουν, θα εξερευνήσουν, θα πειραματιστούν με τη θάλασσα». «Εμείς είχαμε το δέντρο και το αμπέλι και θέλαμε το καράβι και εσείς μας το φέρατε» γι’ αυτό και ο δήμαρχος δήλωσε ευγνώμον και χιλιοευχαρίστησε τους εκπροσώπους του ομίλου.
Τέλος, την εκδήλωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι των δύο βουλευτών Καστοριάς, ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο αντιδήμαρχος Καστοριάς κ. Παπαδημητρίου, ο αντιδήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Φιλιάδης, ο διευθυντής Α/θιας Εκπαίδευσης Καστοριάς Νίκος Μπουτσιάδης, ο Μιχάλης Μπελέγρης Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Μαρία Τσάκου, ο Γιάννης Λετόνης εκπρόσωπος Καπετάν Παναγιώτη Τσάκου, ο Γιώργος Γεωργούλης καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής πανελληνίου προγράμματος "το πλοίο πάει σχοελίο" που τελεί υπό την αιγίδα του ιδρύματος Μαρία Τσάκος, η Βενετία Καλλιπολίτου αναπλ. γενική διευθύντρια της Tsakos Coloumbia Shipmanagement SA και o Γιώργος Μπεροπούλης διευθυντής του δημ. σχολείου Νεστορίου


Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη εφημερίδα «ΣΕΝΤΡΑ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ