"


Α2 : Koμβικής σημασίας το ματς Καστοριά - Αμύντας- "Φρένο" στην αρνητική παράδοση θέλει να βάλει η Καστοριά


Ένα σπουδαίο ματς με φόντο τα play off ανόδου, διεξάγεται αύριο Σάββατο το απόγευμα στο «Δημήτρης Διαμαντίδης», εκεί, που ο Α.Σ. Καστοριάς θα φιλοξενήσει μια «παραδοσιακή δύναμη» της Α2, τον Αμύντα.

Η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη καλείται να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την βαριά ήττα από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, και να επιστρέψει άμεσα στις επιτυχίες, ούτως σώστε να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες εισόδου στις θέσεις που οδηγούν στα μπαράζ για την μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Το έργο της ομάδας μας όμως προμηνύεται δύσκολο, καθώς απέναντί μας θα έχουμε μία σκληροτράχηλη και άκρως επικίνδυνη ομάδα. Οι «πορτοκαλί» παρότι δεν θέλγουν με το μπάσκετ που παίζουν, ξέρουν να παίρνουν τα αποτελέσματα που θέλουν, καθώς διαθέτουν ένα έμπειρο με σταθερό κορμό σύνολο και... τον ίδιο προπονητή εδώ και 8 συναπτά έτη, τον Αλέξανδρο Ζαβό.

Κύρια επιθετική αιχμή για τον σύλλογο της νοτιοανατολικής Αττικής, η τριάδα των Κουκουνιά, Διαμαντόπουλου και του διεθνούς Αλβανού Τοπάλλι, που με τον Βαρδιανό και τον Ζούπα από κοντά, συνθέτουν ένα εξαιρετικό μείγμα.

Εν κατακλείδι, θαρρώ πως όσοι βρεθούν στο κλειστό και μακάρι να είναι πολλοί αυτοί, θα παρακολουθήσουν ένα σκληρό και γεμάτο πάθος παιχνίδι, μεταξύ δύο ομάδων που αρέσκονται να παίζουν πιεστική άμυνα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Α.Σ. Καστοριάς διαθέτει την 3η καλύτερη του πρωταθλήματος (69,1 πόντοι κατά μέσο όρο) και οι φιλοξενούμενοι την 4η καλύτερη (70,5 κατά μέσο όρο).

Αντίστοιχα, αν ανατρέξουμε και στην εντός και εκτός έδρας αμυντική παρουσία των δύο «μονομάχων», θα δούμε πως φιγουράρουν επίσης στις υψηλές θέσεις, με τους «γουναράδες» να έχουν την 3η καλύτερη εντός έδρας άμυνα (65,6 πόντους κατά μέσο όρο) και ο Αμύντας την 3η καλύτερη εκτός έδρας (72,4 κατά μέσο όρο).

Υγ: Τα δύο χρόνια που αγωνίζεται η ομάδα μας στην Α2, βρέθηκαν στο διάβα της 22 ομάδες. Μόλις τρεις δεν κατάφερε να κερδίσει, το Περιστέρι (δις), τον Ιωνικό Νίκαιας (δις) και τον ΑΜΥΝΤΑ.!!!
Κόντρα στην ομάδα του Υμηττού μετράμε 3 ήττες σε 3 παιχνίδια, δύο στην Αθήνα με σκορ 62-61 και 66-60 και μία στην Καστοριά πέρσι στις 28 του Απρίλη (83-88), μία ήττα που έμελλε να βάλει «ταφόπλακα» στα όνειρα για τα Play off εκείνης της αγωνιστικής περιόδου. Να λοιπόν που και φέτος η συνάντησή μας με τους Αθηναίους έρχεται σε ίδιο κομβικό σημείο του πρωταθλήματος.

Υγ1: Το παράδοξο για τον Αμύντα, παρότι αγωνίζεται σε γήπεδο «κλουβί», στο «Πυρκάλ» και από εκεί αντλεί τη κύρια δύναμή του, είναι πως και εκτός έδρας παρουσιάζεται εξίσου αποτελεσματικός. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι από τις περσινές 15 νίκες του, τις 7 τις κατέκτησε εκτός έδρας. Μάλιστα, η θετική εκτός έδρας παρουσία του συνεχίζεται και φέτος, καθώς μετρά έως τώρα 6 «διπλά» σε 11 παιχνίδια, όντας η 3η καλύτερη εκτός έδρας ομάδα της κατηγορίας.


Νίκος Καραμαλής




Στο 1,22 η νίκη της Καστοριάς και 4 το διπλό, είναι τα ποσοστά της στοιχηματικής εταιρείας stoiximan.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ