"


Αθανάσιος Γιαννουσάς Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης (ΦΩΤΟ)


Μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, σύσσωμη η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, κλήρος και λαός, υποδέχτηκε το μήνυμα της εκλογής του Πρωτοσυγκέλλου της,

π. Αθανασίου Γιαννουσά, ως Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης, διαδόχου του μακαριστού και πολυαγαπητού κυρού Παύλου.

Έτσι, στις 20 Μαρτίου 2019, ημέρα Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της έκτακτης Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την πλήρωση της χηρευσάσης Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης. Κατά την ψηφοφορία, ο π. Αθανάσιος έλαβε 73 ψήφους στο τριπρόσωπο και 71 στο μονοπρόσωπο, αριθμός που τον ανέδειξε Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης.

Αμέσως, τόσο στην Μητρόπολή μας όσο και στην Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες, ενώ ο κόσμος κατέκλυσε με συγχαρητήρια μηνύματα και τηλέφωνα τις δύο Μητροπόλεις.

Έντονα φορτισμένος, ο θεοφιλέστατος εψηφισμένος κ. Αθανάσιος απηύθυνε στο Μικρό Μήνυμα, ενώπιον του σεπτού Σώματος της Ιεραρχίας, λόγο ευχαριστήριο στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο καθώς και σε όλους τους Αγίους Αρχιερείς, ενώ αναφέρθηκε και στη βαριά κληρονομιά που άφησαν οι προκάτοχοί του, κυρίως ο μακαριστός κυρός Αντώνιος Κόμπος και ο μακαριστός κυρός Παύλος Ιωάννου, τους οποίους είχε την ευλογία να γνωρίσει.

Εν συνεχεία, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη δόθηκε το Μεγάλο Μήνυμα.

Η εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου κ. Αθανασίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ακολουθεί το βιογραφικό του νέου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης :

Ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος Γιαννουσάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Το 1993 έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στον ιστορικό τομέα της Θεολογίας. Τυγχάνει πτυχιούχος της αγγλικής γλώσσης, ενώ γνωρίζει και την γερμανική.

Εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης το 1995. Την ίδια χρονιά χειροτονήθηκε Διάκονος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Αγαθονίκου με την άδεια και ευλογία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ. Υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου οδού Αχαρνών.

Το 1996, αφήνοντας ημιτελείς τις μεταπτυχιακές του σπουδές, ακολούθησε τον πνευματικό πατέρα του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, στην Καστοριά. Το 1997 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και έκτοτε υπηρετεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Καστοριάς.

Το 1998 διορίσθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας. Διακονεί συγχρόνως τον τομέα του κηρύγματος, της Εξομολογήσεως, καθώς και της φιλανθρωπίας.

Το 2012 έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Δείτε περισσότερες εικόνες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.flickr.com/photos/154131019@N02/sets/72157690512809903

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ