"


Α' Χαιρετισμοί στην Ιερά Μητρόπολη Σιατίστης (ΦΩΤΟ)


Κάθε Παρασκευή βράδυ αυτής της ευλογημένης περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η Αγία μας Εκκλησία τιμά και γεραίρει την Υπεραγία Θεοτόκο,

ψάλλοντας με κατάνυξη και δέος τους Χαιρετισμούς. Οι Ιεροί Ναοί κατακλύζονται από κόσμο που με ευλάβεια άδει τους θαυμάσιους αυτούς ύμνους προς την Παναγία.

Έτσι και φέτος, η ακολουθία των πρώτων Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης και σε αυτήν χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ναού και τους Διακόνους Του.

Μετά την πρώτη στάση των Χαιρετισμών που με ιδιαίτερη συγκίνηση έψαλλε, μίλησε επίκαιρα στο πυκνό εκκλησίασμα αναλύοντας τον στίχο: «Χαίρε του πεσόντος Αδάμ η ανάκλησις» και ευχήθηκε σε όλους να έχουν τις πολλές πρεσβείες της Παναγίας μας στη ζωή τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.flickr.com/photos/154131019@N02/sets/72157690411894453

Πηγή: imkastorias.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ