«9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας» για φαντασία στα ύψη (ΒΙΝΤΕΟ)

Το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, για το σχολικό έτος 2018-19, θα διεξαχθεί για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην πόλη της Καστοριάς,


την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και ώρα 09:00 - 16:00, στο ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Το  Φεστιβάλ έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Η διοργάνωσή του θα γίνει από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.ΚΕ.Σ) Δυτ. Μακεδονίας (Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ86 Πληροφορικής, 3ης Ενότητας ΠΕ70 Δασκάλων και ΠΕ Αειφορίας) και τον Υπεύθυνο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της ΔΔΕ Καστοριάς και με συνδιοργάνωσητων τμημάτων ΤΕΙ (Διεθνούς Εμπορίου, Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, Μηχανικών Η/Υ), της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας (Σ.Ε.Π.Φ.) και Καστοριάς (Σ.Ε.Π.ΚΑ.), του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Καστοριάς και της Ένωσης Γονέων Δήμου Καστοριάς.

Στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο).

Σημειώνεται ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά επιβραβεύεται κάθε συμμετοχή.

Στους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα λάβουν χώρα, για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και επισκέπτες, ενδιαφέρουσες ομιλίες, πρωτότυπα εργαστήρια και διαδραστικές δραστηριότητες.

 Καλούνται όλα τα σχολεία ακόμα και αν δεν παρουσιάζουν κάποιο μαθητικό έργο να επισκεφθούν το Φεστιβάλ πραγματοποιώντας διδακτική επίσκεψη.

Η Οργανωτική Επιτροπή
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ