"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Σάββατο;


Το μενού για αύριο Σάββατο 16/2 προτείνει:


Χοιρινές στηθοπλευρές με φασόλια και μπαχάρια

Υλικά

    400 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα σε μπόλικο νερό για 24 ώρες (για να γίνουν πολύ τρυφερά)
    1 κιλό χοιρινές στηθοπλευρές, κοµµένες ανά 3 κόκαλα (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τις ετοιμάσει)
    2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
    1 λίτρο σπιτικός ζωμός λαχανικών ή νερό
    1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουτ. σούπας ξερό, τριμμένο
    χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
    50 ml ελαιόλαδο
    1 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
    1 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι (γλυκό)
    αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Πλένουμε καλά το κρέας και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Το αλατίζουμε με χοντρό αλάτι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τις στηθοπλευρές πρώτα από την πλευρά του λίπους, για 2-3 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα και να ροδίσει. Επαναλαμβάνουμε (όσο γίνεται) από την άλλη πλευρά.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το μπαχάρι και πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.

Μεταφέρουμε το όλον σε γάστρα, προσθέτουμε τα φασόλια και τον ζωμό. Θέλουμε να υπερκαλύπτει τα όσπρια κατά 3 εκ. Αν δεν φτάνει, συμπληρώνουμε λίγο νερό.

Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το κόκκινο πιπέρι, αλάτι και τον λεμονοχυμό και κουνάμε ελαφρώς τη γάστρα για να αναμειχθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 110° C και ψήνουμε για ακόμα 2-2½ ώρες, μέχρι να μελώσουν τα φασόλια, να γίνει το κρέας και να χυλώσει κάπως η σάλτσα.

Πηγή: gastronomos.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ