"


Η ομιλία του π. Αθανασίου Γκίκα στην Καστοριά


Εκδήλωση προς τιμή των Εκπαιδευτικών πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, με την ευκαιρία της μνήμης των Τριών Ιεραρχών, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς.

Καλεσμένος ομιλητής για την φετινή χρονιά ήταν ο έμπειρος και φωτισμένος Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πρωτ. κ.Αθανάσιος Γκίκας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό προς τιμή των Αγίων Τριών Ιεραρχών, των Μεγάλων αυτών Πατέρων της Εκκλησίας και εφόρων της Παιδείας, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Σεραφείμ. Στην ομιλία του ο ελλογιμώτατος Καθηγητής περιέγραψε την αξία και το βάθος της θεολογίας όπως αυτή αποκαλύφθηκε δια των Καππαδοκών Πατέρων, με ιδιαίτερη έμφαση στις παιδαγωγικές της διαστάσεις. Ο εκπαιδευτικός κόσμος αλλά και όλοι οι παρευρισκόμενοι, γοητεύθηκαν από τον γλαφυρό ομιλητή και προσέλαβαν τους πνευματικούς και παιδαγωγικούς δείκτες που τόσο έχει ανάγκη ο κόσμος μας σήμερα, στην ανεξέλεγκτη πορεία του μέσα στην ιστορία.

Στο τέλος της λατρευτικής εκδηλώσεως, μέσα σε κλίμα συγκινήσεως και ευφροσύνης, τιμήθηκαν οι εκπαιδευτικοί που συνταξιοδοτήθηκαν την χρονιά που μας πέρασε. Αυτοί είναι οι αθόρυβοι εργάτες, που σμιλεύουν Πίστη και Πατρίδα, Παιδεία και Αγωγή στις εύκρατες ψυχές των παιδιών μας και που καθήκοντος οφείλει η κοινωνία να τους ανταποδίδει ευγνωμοσύνη.

Αμέσως μετά, ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας των Εκπαιδευτικών σε γνωστό κέντρο της πόλεως και παρατέθηκε η πρέπουσα προς τα πρόσωπα των εκπαιδευτικών δεξίωση. Κλείνοντας την βραδιά, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους υγεία, οικογενειακή ευτυχία και κάθε καλό που η πρόνοια του Θεού θα φέρει στην ζωή μας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.flickr.com/photos/154131019@N02/sets/72157702978342242

Πήγη: imkastorias.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ