"


Εορτή του Αγίου Τρύφωνος στη Νέα Λεύκη (ΦΩΤΟ)


Με επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνος στον οικισμό Νέας Λεύκης, εορτάστηκε ο Μεγαλομάρτυρας αθλητής του Χριστού, ο νεαρός βοσκός της Λαμψάκου, Άγιος Τρύφων.

Το πνευματικό αυτό καταφύγιο στέγασε και φέτος πολλές ψυχές που έσπευσαν να προσευχηθούν στον προστάτη Άγιο της περιοχής τους και να συμμετάσχουν στις Ιερές προς τιμήν του Ακολουθίες.

Έτσι, ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και πλήθους Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ τέθηκε προς προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του εορταζομένου Αγίου. Μετά την ευλόγηση των προσφερομένων άρτων, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το Θείο Λόγο, αναφερόμενος στον βίο του Αγίου Τρύφωνος με βάση το χωρίο της προς Φιλιππησίους επιστολής «πάντα ισχύω εν τω ενδυναμούντι με Χριστώ».

Προ της Απολύσεως, τελέστηκε ο Αγιασμός του νέου μηνός Φεβρουαρίου.

Την κυριώνυμη ημέρα, ο λαός πλήρωσε από νωρίς τον Ιερό Ναό προκειμένου να συμμετάσχει στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία στη Θεία Λειτουργία, στην οποία ιερούργησε ο Ποιμενάρχης της ακριτικής επαρχίας της Μακεδονίας, συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκέλλου π. Αθανασίου Γιαννουσά, του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού π. Νεκταρίου Κακουλίδη και Ιερέων της Μητροπόλεως.

Στον εμπνευσμένο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο χωρίο του Αποστόλου Παύλου στην προς Τιμόθεον επιστολή : «Μνημόνευε Ιησούν Χριστόν εγηγερμένον εκ νεκρών».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ευλογήθηκαν τα κόλλυβα του Αγίου, αλλά και λαχανικά και φρούτα, όπως ορίζει η παράδοσή μας, αφού ο Άγιος Τρύφων είναι ο προστάτης των κήπων, των αμπελουργών, των σπαρτών και γενικώς της γεωργικής παραγωγής.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.flickr.com/photos/154131019@N02/sets/72157676124129727

Πηγή: imkastorias




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ