Τί μαγειρεύουμε αύριο Τρίτη;


Το μενού για αύριο Τρίτη 22/1 προτείνει:


Ψαρονέφρι με σάλτσα μελιού και μουστάρδας

Υλικά

    500 γρ ψαρονέφρι
    1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ή ψιλοκομμένη (μπορείτε και πιο πολύ)
    Λίγο λάδι
    Αλάτι, πιπέρι
    Ρίγανη, Θυμάρι (με το μάτι)
   
Για τη σάλτσα:
    1 μεγάλο λεμόνι ή 2 μεσαία (το χυμό τους)
    2 κ.σ. γεμάτες μέλι
    2 κ.σ. γεμάτες μουστάρδα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά καλά το χοιρινό με το σκόρδο μέχρι να κοκκινίσει και να κάνει ωραία κρουστά. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη κ το θυμάρι.

Στο μεταξύ έχουμε βάλει σε ένα σέικερ τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάμε. Δοκιμάζουμε πριν την ρίξουμε να δούμε αν είναι γλυκιά η ξινή και βάζουμε λεμόνι η μέλι αντίστοιχα παραπάνω όσο θέλουμε εμείς.

Όπως ειναι το κρέας με αναμμένο το ματι σβήνουμε με τη σάλτσα κ το αφήνουμε να δέσει. Δε θελει πολλή ωρα. Το βγάζουμε απο τη φωτιά κ το αφήνουμε να κρυώσει για να δέσει καλα η σάλτσα.

Συνοδεύεται με ρυζάκι ή πουρέ πατάτα ή αρακά που τον ρίχνουμε να βράσει μεσα στο φαγητο να πάρει γεύση από τη σάλτσα.

Πηγή: cookpad.com
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ