"


Σήμερα μελαγχολούμε και φταίει η Blue Monday

Η σημερινή Δευτέρα δεν είναι η ίδια με τις υπόλοιπες του έτους. Μάλιστα, είναι η πιο μελαγχολική και γι’ αυτό ονομάζεται… Blue Monday.


Σύμφωνα με μία θεωρία η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου είναι η χειρότερη μέρα του έτους. Οι άνθρωποι κατακλύζονται με αρνητικά συναισθήματα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μέρα και είναι μελαγχολικοί. Αυτή η θεωρία βέβαια στηρίζεται σε μία μαθηματική εξίσωση.

Η εξίσωση [W+(D-d)]xTQ/MxNA, γεννήθηκε στο μυαλό του ακαδημαϊκού Dr. Cliff Arnall. Οι παράγοντες που συνδυάζει είναι ο καιρός (W), ο μηνιαίος μισθός (d), τα χρέη (D), ο χρόνος που έχει περάσει από τις γιορτές των Χριστουγέννων (T), το χαμηλό επίπεδο κινητοποίησης (Μ) κ.α.

Η πρώτη μελαγχολική Δευτέρα ήταν στις 25 Ιανουαρίου 2005. Ουσιαστικά σηματοδοτεί την ημέρα κατά την οποία οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι έπεσαν έξω στο πρόγραμμα και τους στόχους τους κι έτσι μελαγχολούν.

Ωστόσο, δεν υποστηρίζουν όλοι αυτή την άποψη. Μάλιστα, η πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας δεν αποδέχεται τη συγκεκριμένη θεωρία και χαρακτηρίζει άκυρη την συγκεκριμένη εξίσωση.

πηγή: grtimes.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ