"


Πανστρατιά για τη Μακεδονία - Πόσα λεωφορεία και από που θα αναχωρήσουν για την πλατεία Συντάγματος


Ξεσηκωμός επικρατεί στη Θεσσαλονίκη ενόψει του συλλαλητηρίου της ερχόμενης Κυριακής κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Περίπου πενήντα λεωφορεία είχαν ναυλωθεί μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής να ξεκινήσουν από τη Θεσσαλονίκη, έπειτα από πρωτοβουλίες τουριστικών γραφείων, φορέων και ιδιωτών, ενώ η ζήτηση συνεχίζει να είναι αυξημένη κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός τους είναι πιθανό να αυξηθεί.

Το κόστος συμμετοχής κυμαίνεται στα 20€ - 23€, ενώ τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν τόσο από τα δυτικά όσο και από τα ανατολικά και το κέντρο της πόλης.

Σχετική λίστα έχει αναρτηθεί και ανανεώνεται συνεχώς στη σελίδα της «Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» στο Facebook.

Αναλυτικά τα λεωφορεία και τα σημεία αναχώρησης από τη Θεσσαλονίκη:

Ο ιδιώτης Γιάννης Βενετικίδης έχει ναυλώσει δύο λεωφορεία που θα ξεκινήσουν μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή από την πλατεία Επταλόφου με αντίτιμο 20 ευρώ.

Από τα Βασιλικά θα ξεκινήσει ένα λεωφορείο με την τιμή να κυμαίνεται ανάλογα με την προσέλευση από 15 έως 20 ευρώ.

Από το Κορδελιό θα αναχωρήσουν δύο λεωφορεία με αντίτιμο 23 ευρώ, που θα μεταφέρουν κόσμο από Εύοσμο, Κορδελιό, Ηλιούπολη, Αμπελόκηπους και κέντρο.

Από την Πολίχνη θα αναχωρήσει ένα λεωφορείο με αντίτιμο 20 ευρώ.

Το τουριστικό γραφείο του Μιχάλη Ζορπίδη διαθέτει 25 λεωφορεία συνολικά με αντίτιμο 20 ευρώ, με κάποια από αυτά να αναχωρούν το βράδυ του Σαββάτου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ενώ τα υπόλοιπα θα φύγουν μετά τις 05.00 το πρωί, με αναχώρηση από τα γραφεία της εταιρείας στην Εγνατία.

Από το Ωραιόκαστρο θα αναχωρήσουν τέσσερα λεωφορεία με αντίτιμο 20 ευρώ, ενώ από το Φίλυρο δύο από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Στην Καλαμαριά, στο τέρμα της Πόντου θα αναχωρήσει ένα λεωφορείο με αντίτιμο 20 ευρώ με πρωτοβουλία ιδιώτη.

Ιδιώτης ναυλώνει επίσης δύο λεωφορεία με αντίτιμο 23 ευρώ με αναχώρηση από τη συμβολή της Αριστοτέλους με την Εγνατία.

Τέλος, δωρεάν θα είναι η μετάβαση για όσους μετακινηθούν με τα τρία λεωφορεία που έχουν ναυλώσει οι ποντιακοί σύλλογοι της Επαρχίας Λαγκαδά.

Ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος "Μέγας Βασίλειος", θα μισθώσει πέντε λεωφορεία, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 11:00 το βράδυ του Σαββάτου από την πλατεία Αριστοτέλους.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς» έχει μισθώσει δύο λεωφορεία με την αναχώρηση να γίνεται στις 11:30 το βράδυ του Σαββάτου και το ένα λεωφορείο θα βρίσκεται στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ το δεύτερο στον Λευκό Πύργο.

Ενδιαφέρον για παρουσία στο συλλαλητήριο της Κυριακής έχουν εκδηλώσει και τα μέλη της Ένωσης Πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή να ανέρχεται στα 50 άτομα.

ΠΗΓΗ






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ