"


Μητσοτάκης από Κρήτη - Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι επικίνδυνοι και χωρίς ηθικά όρια - LIVE εικόνα


«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια κυβέρνηση κουρελού» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης

Μιλώντας ενώπιον στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου Κρήτης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών αποκαλώντας «ψεύτη» τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, σημείωσε ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι επικίνδυνοι και χωρίς ηθικά όρια ή σεβασμό στους δημοκρατικούς κανόνες. Ο αρχηγός της ΝΔ, επανέλαβε το αίτημά του για να διενεργηθούν εκλογές στον τόπο προκειμένου να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Άλλο εθνικισμός και άλλο πατριωτισμός. Αγαπάμε την πατρίδα μας αλλά σεβόμαστε τους κανόνες της Δημοκρατίας και την αντίθετη άποψη. Οι δύο λαοί εμποδίζονται από τη συμφωνία να βρουν μία λύση βιώσιμη. Είναι μία συμφωνία που κοιτάζει προς τα πίσω αντί να κοιτάζει προς τα μπροστά. Είναι μία συμφωνία που εμφανίζει προβλήματα», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Καταψηφίζω και εγώ αλλά και η Νέα Δημοκρατία τη Συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σημασία της Κρήτης για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. «Η μακεδονική γη έχει βαφτιστεί με αίμα κρητικό. Για τη μακεδονική γη πολέμησε και ο παππούς μου, Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως ο Αλέξης Τσίπρας αύξησε τον ΕΝΦΙΑ ενώ είχε υποσχεθεί την κατάργησή του. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα υπερβολικά υψηλά πλεονάσματα που έχει δεσμεύσει την χώρα η κυβέρνηση ενώ ανέφερε πως «οι μισοί Έλληνες χρωστάνε σήμερα στην εφορία».

Αναφορικά με την παρουσία του στο Αττικό Νοσοκομείο και την υγεία, σημείωσε πως την τελευταία τετραετία τα πράγματα πήγανε από το κακό προς το χειρότερο ενώ, την ίδια ώρα, το ανίκανο κράτος άφησε εκατό αθώους ανθρώπους να καούν στο Μάτι «με τον ανίκανο πρωθυπουργό να κρύβει αυτή την τραγωδία πίσω από τηλεοπτικές παραστάσεις».

Για την ασφάλεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως συνοικίες ολόκληρες μεταμορφώθηκαν σε περιοχές βίας και πλέον κανείς δεν εμπιστεύεται το κράτος ή την κυβέρνηση. Ανεφέρθηκε, δε, και στις «βόλτες», όπως τις χαρακτήρισε, του Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας.

«Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα έρθει στην Κρήτη και θα μας πει ότι είναι και Βενιζελικός. Η γελοιότητα έχει τα όριά της και μπορεί αυτό το καρναβάλι που επέβαλε στην πολιτική ο Αλέξης Τσίπρας να διασκεδάζει ακόμη κάποιους. Εμένα θα μου επιτρέπετε να συνεχίσω να μιλάω με σοβαρότητα για τους κινδύνους που συνεχίζει να αντιμετωπίζει η χώρα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος στον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος παρευρέθη και κάθισε δίπλα του στο τραπέζι ως ένα μήνυμα ενότητας της κεντροδεξιάς παράταξης, ανέφερε πως «η Νέα Δημοκρατία είναι μία μεγάλη παράταξη» που ξεκινά από το Κέντρο μέχρι τη Δεξιά. «Αυτό το κόμμα, η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, καλείται να γεφυρώσει ρήγματα που βάθυνε η κρίση και να αγωνιστεί για να σταθεί ξανά στα πόδια της η μεσαία τάξη».

«Καλωσήρθε ο κρητικός πρωθυπουργός»

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, τον καλωσόρισαν ως "Κρητικό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη".

Σημειώνεται πως η αποψινή εκδήλωση στέλνει μήνυμα νίκης της ΝΔ αλλά και πρωτιάς για πρώτη φορά στον νομό Ηρακλείο

Η άφιξη και το πρόγραμμά του

Στο Ηράκλειο έφτασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ο πρόεδρος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις 18:30 έφτασε στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία, ενώ στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του, αύριο Σάββατο, θα επισκεφθεί την ενδοχώρα της Περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου και ορεινές περιοχές του νομού Ρεθύμνης.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο το πρωί, αρχικά θα επισκεφθεί το εργοτάξιο του δρόμου Ηράκλειο-Μεσαρά στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, στους Αγίους Δέκα του δήμου Γόρτυνας, στη Γεωργική Σχολή Μεσσαράς και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσαράς. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στα γραφεία της δημοτικής τοπικής οργάνωσης Φαιστού του κόμματος στις 11 το πρωί, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει βόλτα στο κέντρο της πόλης των Μοιρών.

Στη συνέχεια θα βρεθεί στην Ιερά Μόνη Παναγίας Καλυβιανής και αμέσως μετά στο Τυμπάκι όπου μαζί με στελέχη της Ν.Δ θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη με εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων της Κρήτης, το προεδρείο της Ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης και εκπροσώπους των ΤΟΕΒ Μεσσαράς στην αίθουσα του αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, στο πρώην δημαρχείο.

Η περιοδεία του προέδρου της Ν.Δ στον νομό Ηρακλείου θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη του στις 3 το μεσημέρι στο χωριό Ασημί και αμέσως μετά (περίπου στις 4) στον Πύργο, όπου θα τον υποδεχθούν κάτοικοι της περιοχής.

Στη συνέχεια, στις 18:30 θα επισκεφθεί το Πέραμα και στις 20:30 τα Ανώγεια Ρεθύμνου.

Τον πρόεδρο της Ν.Δ στη διήμερη περιοδεία του, συνοδεύουν ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου και τέως πρόεδρος της Ν.Δ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο γραμματέας του κόμματος και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Κώστας Τσιάρας, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας της Ν.Δ Μανώλης Κεφαλογιαννης, ο βουλευτής Λασιθίου και τομεάρχης Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο βουλευτής Ρεθύμνου και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, καθώς και πλήθος στελεχών του κόμματος από την Κρήτη.

ΔΕΙΤΕ LIVE




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ