"


Ο μυθικός Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους 4 του Australian Open

Η νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Ρότζερ Φέντερερ στους «16» του Αυστραλιανού Open αποτελεί θρίαμβο για τον Έλληνα τενίστα αλλά και το ελληνικό τένις γενικότερα.

Συγκινημένος, ο 20χρονος τενίστας τόνισε ότι δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει αυτά που νιώθει, λίγα λεπτά αφού είχε τελειώσει ο νικηφόρος αγώνας.

Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον θεατών και τηλεθεατών, επικράτησε -και μάλιστα με ανατροπή- του Φέντερερ με 6-7 (11-13), 7-6 (7-3), 7-5 και 7-6 (7-5)!

Ο Τσιτσιπάς για μια ακόμα φορά μίλησε με θαυμασμό για τον Ρότζερ Φέντερερ, τον οποίο όπως είπε, έχει για ίνδαλμα από την ηλικία των έξι ετών.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε πια με αυτοπεποίθηση ότι αν κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ράφα Ναδάλ ξέρει ότι μπορεί να τον νικήσει.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open με τη νίκη του με 3-1 σετ κόντρα στον Μπαουτίστα Αγκούτ και ήδη ανυπομονεί για τον ημιτελικό που έχει οριστεί για την Πέμπτη (24/1), όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ναδάλ ή Τιαφό.

Κι αν το άκουσμα του ονόματος του Ναδάλ ως πιθανού αντιπάλου... τρομάζει, ο Τσιτσιπάς δεν δείχνει να αγχώνεται, λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι απέκλεισε τον Ρότζερ Φέντερερ.

Συγκεκριμένα, ο Τσιτσιπάς δήλωσε αναφερόμενος και σε μία προηγούμενη ήττα του από τον Ναδάλ: "Πείσμωσα πολύ την τελευταία φορά που έχασα. Τότε ήταν που είπα στον εαυτό μου ότι την επόμενη φορά που θα έχω την ευκαιρία πρέπει να τα πάω καλύτερα. Είχα πει τότε ότι μπορώ να τον κερδίσω, επειδή τώρα ξέρω πώς παίζει. Δεν ήθελα να το πω αυτό με τον τρόπο που βγήκε, αλλά νιώθω ότι πράγματι μπορώ να το κάνω"!

Κλείνοντας, μάλιστα, την τοποθέτησή του, ο Τσιτσιπάς εξήγησε από πού πηγάζει η αισιοδοξία του στην πιθανότητα να αντιμετωπίσει τον Ισπανό τενίστα: "Ξέρω πολύ καλύτερα τις τακτικές που χρησιμοποιεί και θα είναι μεγάλη χαρά να βγω έξω στο γήπεδο, να παίξω καλό τένις και να φύγω με τη νίκη. Το θέλω πάρα πολύ".

Πηγή: Sport24.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ