"


Ξεκίνησαν ξανά οι πτήσεις στα αεροδρόμια της Δυτικής Μακεδονίας

Μετά  από 22 ημέρες, προσγειώθηκε το αεροπλάνο στην Κοζάνη, από την Αθήνα για να συνεχίσει το ταξίδι του στην Καστοριά και αντίστροφα,


μετά την ματαίωση των δρομολογίων εξαιτίας του πάγου που υπήρχε στους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης των δυο αεροδρομίων στην Δυτική Μακεδονία, μετά από την έντονη κακοκαιρία που υπήρξε το τελευταίο διάστημα.

Η  βροχή έδωσε την λύση  στο πρόβλημα με την κατάσταση να έχει ομαλοποιηθεί σε ότι αφορά στον πάγο που υπήρχε στους διαδρόμους των διαδρόμων. Έως και χθες παρέμεναν κλειστά και τα δυο αεροδρόμια: Κοζάνης «Φίλιππος» και Καστοριάς «Αριστοτέλης»,   οπότε και ξεκίνησε πάλι η αεροπορική σύνδεση Αθήνα  Κοζάνη Καστοριά και αντίστροφα, των 4 επιδοτούμενων προγραμματισμένων δρομολογίων την εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, χθες 23-1-19 ως κατεπείγουσα αναρτήθηκε  η ανακοίνωση προσφορών για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει τον αποχιονισμό των αεροδρομίων Κοζάνης και Καστοριάς, με καταληκτική ημερομηνία την 28η Ιανουαρίου 2019. Η  υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας  όπου ανήκουν τα αεροδρόμια καταβάλει  προσπάθεια για να επιλυθεί το θέμα, με τις διαδικασίες που απαιτούνται  βάση των νόμων, καθώς ο προηγούμενος διαγωνισμός που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο κηρύχθηκε άγονος.  Η  εταιρεία  που συμμετείχε δεν είχε τα κατάλληλα μηχανήματα και τον κατάλληλο εξοπλισμό  ώστε να  αναλάβει τον αποχιονισμό στους  διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης στα  αεροδρόμια που ανήκουν στην Πολιτική Αεροπορία, Αλεξανδρούπολης, Κοζάνης, Καστοριάς και Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα την μη λειτουργία των αεροδρομίων της Δυτικής Μακεδονίας,  λόγω του πάγου.

Πηγή: EΡΤ Κοζάνης




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ