"


Γιάννης Θεοφύλακτος: «Η Ν.Δ. δέχεται το όνομα Βόρεια Μακεδονία!» (BΙΝΤΕΟ)

Αμείλικτα ήταν τα ερωτήματα που έθεσε στους βουλευτές της Ν.Δ. ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ. Γιάννης Θεοφύλακτος στην ομιλία  του στην Ολομέλεια της Βουλής


κατά τη συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

“Παραδεχθείτε επιτέλους: Ναι! Η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ του ονόματος Βόρεια Μακεδονία». Αυτό άλλωστε προκύπτει από τις δεκάδες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. Σαμαρά - Μητσοτάκη - Καραμανλή, αλλά και από την επίσημη εθνική γραμμή που χαράχτηκε το 2008 με τη συναίνεση Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και στη σημερινή συνεδρίαση οι κ. Δένδιας και Κουμουτσάκος το παραδέχθηκαν!

Κάλεσε, λοιπόν, ο κ. Θεοφύλακτος τους βουλευτές της Ν.Δ. να το παραδεχθούν δημόσια και καθαρά και όχι να κρύβονται πίσω από τις λέξεις! Όσοι βουλευτές της Ν.Δ. δηλώνουν τώρα ότι διαφωνούν με τη χρήση του όρου “Μακεδονία” από τους γείτονες θα πρέπει να παραιτηθούν - αυτή είναι μία έντιμη πολιτική στάση.

Γι’ αυτό και ο κ. Μητσοτάκης φοβήθηκε την τηλεμαχία με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα! Λόγω έλλειψης επιχειρημάτων, αφού η Συμφωνία των Πρεσπών υλοποιεί την εθνική γραμμή που χάραξε η ίδια η Ν.Δ.

Ο κ. Θεοφύλακτος κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι η μέχρι τώρα στάση της είχε σαν αποτέλεσμα να καθιερωθεί παντού το όνομα «Μακεδονία». Σκέτο! ‘Το μόνο που σας ενδιαφέρει κύριοι της Ν.Δ. είναι το πολιτικό κόστος και όχι το εθνικό συμφέρον!’

Όσο δεν επιλύεται το πρόβλημα τόσο το χειρότερο για την πατρίδα μας. Τα διπλωματικά λάθη του κ. Σαμαρά το 1991 είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθεί η μεγάλη ευκαιρία να ονομασθούν οι γείτονές μας «Σλαβομακεδονία». Ας παραδειγματιστούμε από τα λάθη μας. Η αδράνεια τόσων χρόνων έφερε τους Τούρκους στην περιοχή των Σκοπίων ως συνεργάτες τους κάτι που είναι εθνικά επικίνδυνο. Αυτό θα τελειώσει μια και καλή μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, συνέχισε ο κ. Θεοφύλακτος.

Ο κ. Γιάννης Θεοφύλακτος επανέλαβε τα θετικά της συμφωνίας τα οποία είναι: Αλλαγή Συντάγματος, απάλειψη κάθε αλυτρωτισμού, erga omnes, αλλαγή ονομάτων αεροδρομίων και δρόμων, κατέβασμα αγαλμάτων και άρνηση οποιασδήποτε σχέσης με την αρχαία Ελληνική ιστορία και τον Μέγα Αλέξανδρο. “Αυτά δεν σας πείραζαν τόσες δεκαετίες κύριοι της Ν.Δ.; Αν δεν ψηφιστεί η Συμφωνία, όλα αυτά θα επανέλθουν”.

“Όπως εσείς κύριοι της Ν.Δ. Και του ΠΑΣΟΚ πτωχεύσατε την χώρα και τη βάλατε στα μνημόνια και εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας τη βγάλαμε από τα μνημόνια, έτσι και στο εθνικό αυτό θέμα εσείς πετύχατε να τους λέει όλος ο κόσμος “Μακεδονία” σκέτο, ενώ εμείς τώρα αυτό το αποκαθιστούμε”, τόνισε κλείνοντας ο κ. Θεοφύλακτος.
Με εκτίμηση,
Από το γραφείο του Βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ),
Γιάννη Θεοφύλακτου
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ