"


Η γιορτή για τα παιδιά των Ιερέων της Μητρόπολης (ΦΩΤΟ)


Μέσα στο εορταστικό και χαρούμενο κλίμα των ημερών που διανύουμε, πραγματοποιήθηκε και φέτος γιορτή για τα παιδιά των Ιερέων που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς.


Μετά τον καθιερωμένο Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κωσταραζίου, ευλογήθηκε η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, προβλήθηκε μία παιδική εκκλησιαστική ταινία και μοιράστηκαν δώρα και ευλογίες σε όλους τους παρευρισκομένους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κάθε χρόνο η συγκεκριμένη εκδήλωση φιλοξενείται στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κωσταραζίου όπου η θυσιαστική διακονία, το πηγαίο μεράκι και η αληθινή ευλάβεια του προϊσταμένου του ως άνω Ιερού Ναού, π. Δημητρίου και της εκλεκτής πρεσβυτέρας του, αποτελούν παράδειγμα προς όλους.

Η ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς κοσμείται από άξιους εργάτες του Ευαγγελίου, που αθόρυβα ζυμώνουν τον παναγιοσκέπαστο λαό της ακριτικής και βυζαντινής Καστοριάς. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, σεμνύνεται για τους πνευματικούς του συνεργάτες, αλλά και καμαρώνει την επερχόμενη γενιά που θα παραλάβει από την τωρινή γενιά την ευθύνη της προασπίσεως των ιδανικών της πίστεως και της πατρίδος, εδώ στα χιονισμένα βουνά της ελληνικότατης Μακεδονίας μας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.flickr.com/photos/154131019@N02/sets/72157705758850384/with/31786452687/

Πηγή: imkastorias.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ