"


KAΣΤΟΡΙΑ : ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ – «Ψηλώνει» ο Γράμμος με επένδυση εκ. ευρώ από τον εφοπλιστή Καπετάν Τσάκο! (VIDEO+FOTO)

Μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις εμφιάλωσης νερού στη Μακεδονία και συγκεκριμένα στην περιοχή του Γράμμου στην Καστοριά, ετοιμάζει να κατασκευάσει ο γνωστός εφοπλιστής «Καπετάν» Τσάκος


Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018. Ημερομηνία «Σταθμός» για τον Δήμο Νεστορίου. Ένα από τα πιο ιστορικά δημοτικά συμβούλια και μία πολύ σημαντική ημέρα για την ακριτική περιοχή του ορεινού Δήμου Νεστορίου νομού Καστοριάς.

Πάρθηκε ομόφωνη απόφαση με παρατεταμένα χειροκροτήματα όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των παρευρισκομένων για το 10ο θέμα της ημερήσιας διάταξης των θεμάτων «περί χορήγησης άδειας εμπορίας πόσιμων υδάτων των φυσικών πηγών «Κεφαλόβρυσο» και «Μισό το Σάδι» στο αίτημα της νεοσύστατης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΕΡΑ ΠΗΓΩΝ ΓΡΑΜΜΟΥ ΑΕ».

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος, αφού έκανε μία αναδρομή στο ιστορικό της υπόθεσης και στο παρελθόν της συγκεκριμένης επένδυσης που είχε «κολλήσει» πάνω από 10 χρόνια από άλλον επενδυτή και ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι θα προκύψει νέος επενδυτής με όρεξη και αποφασιστικότητα να κατασκευάσει το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερών και αναψυκτικών, τελικά το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Ο γνωστός και «κοσμογυρισμένος» εφοπλιστής Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος με καταγωγή από την Χίο, από την πρώτη στιγμή που επισκέφθηκε την περιοχή του Γράμμου πριν ένα χρόνο περίπου, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Νεστορίου, τα πρώτα του λόγια ήταν «Ζείτε στο καλύτερο μέρος του κόσμου».

Μαγεμένος και ενθουσιασμένος με την απαράμιλλη ομορφιά που προσφέρει απλόχερα η περιοχή του Γράμμου, ο εφοπλιστής Καπετάν Τσάκος εξέφρασε απροσδόκητα τεράστιο ενδιαφέρον να προσφέρει στην περιοχή. Και η προσφορά του, ήταν αφού ενημερώθηκε, η αξιοποίηση του υδάτινου πλούτου του Γράμμου. Ένα έργο που δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί πριν μερικά χρόνια και είχε κάποιες στέρεες  βάσεις  και δεδομένα να ξεκινήσει εκ νέου να το προχωρήσει και να το ολοκληρώσει.

Ο Καπετάν Τσάκος, λοιπόν, έδωσε άμεσα εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης, βρήκε συνεργάτες να προωθήσουν το θέμα,  γραφειοκρατία, μελέτες, εργασίες εδώ και ένα χρόνο κτλ, για το αρχικό στάδιο έχουν ξεπεραστεί και αφού ίδρυσε και την ΑΕ Εταιρεία Νερά Πηγών Γράμμου, προχώρησε νομότυπα και όπως όφειλε η νομοθεσία στην αίτηση Περί χορήγησης άδειας εμπορίας πόσιμων υδάτων των φυσικών πηγών  «ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ»  και ́ «ΜΙΣΟ ΤΟ ΣΑΔΙ» στην περιοχή Κεφαλόβρυσο Πευκοφύτου, οικισμού εντός ορίων του Δήμου Νεστορίου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος, πρόκειται για μία τεράστια επένδυση για την περιοχή που με την έναρξη λειτουργίας της θα προσφέρει εργασία πάνω από 50 άτομα σε πρώτη φάση και έσοδα για τον δήμο που θα ξεπεράσουν τα 70,000 ευρώ ετησίως σε πλήρη λειτουργία!!!

Η εισήγηση του δημάρχου Νεστορίου έγινε ομόφωνα αποδεκτή, ενώ από την πλευρά του  ο εκπρόσωπος του κ. Τσάκου, κ. Λετώνης Γιάννης αφού  έκανε μία αναφορά στο ιστορικό και την επιθυμία του επενδυτή κ. Τσάκου για την επένδυση, τόνισε απλά και με έμφαση ότι αυτό είναι μία αρχή, θα ακολουθήσουν και άλλες…. επενδύσεις και  το βασικότερο ότι η συγκεκριμένη επένδυση είναι η πρώτη της εταιρείας του κ.  Τσάκου που δεν έχει καμία σχέση με το ναυτιλιακό καθεστώς!!!

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες και στιγμιότυπα σε video από το σημαντικότερο στην ιστορία δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νεστορίου για το τεράστιο θέμα επένδυσης στον ακριτικό δήμο.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ