"


Απόπειρα τρομοκράτησης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας


Αντιδρούν για την επικείμενη συγχώνευση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ


Απόπειρα τρομοκράτησης καταλογίζουν στην διοίκηση του υπό συγχώνευση Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας οι φοιτητές, οι οποίοι προχώρησαν σε κατάληψη μετά από γενική συνέλευση.

Η Επιτροπή Συντονισμού Κατάληψης που συντάχθηκε μετά από την απόφαση, καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης από την πλευρά της Διοίκησης αλλά και σημαντικής μερίδας των διοικητικών υπαλλήλων ενώ καταγγέλλεται πως ο Πρύτανης απείλησε με συνοδεία δικηγόρου τα  Διοικητικά Συμβούλια των τριών τμημάτων ότι θα δώσει τα στοιχεία τους στον Εισαγγελέα!

Αναλυτικά η καταγγελία:

Εν όψει του νόμου Γαβρόγλου οι φοιτητές της Πολυτεχνική Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πήραμε θέση και έχουμε προβεί σε καταλήψεις των τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής καθώς και της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

  Από την αρχή υπήρξαν προσπάθειες από πολλούς παράγοντες για να μας σταματήσουν :

Την πρώτη μέρα εμφανίστηκαν στο κτήριο της Διοίκησης του Πανεπιστημίου άνθρωποι της ασφάλειας με σκοπό να στοχοποιήσουν συμφοιτητές μας συλλέγοντας τα στοιχεία τους πριν καν προβούν σε κατάληψη του κτηρίου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου απείλησε με συνοδεία δικηγόρου τα Διοικητικά Συμβούλια των τριών τμημάτων ότι θα δώσει τα στοιχεία τους στον Εισαγγελέα και θα σχηματιστεί δικογραφία.

 Τον ρόλο του τρομοκράτη αυτή τη στιγμή έχουν πάρει οι εκπρόσωποι των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, οι οποίοι έχουν ταχθεί επίσημα υπέρ της συγχώνευσης (βλ. Ανακοίνωση διοικητικών υπαλλήλων). Παράλληλα, απειλούν φοιτητές και εισβάλλουν στα υπό κατάληψη κτήρια. Ακόμα, έχουν απειλήσει ότι θα προσβάλλουν τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με δημοκρατικές διαδικασίες και ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία.

  ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΟΥΜΕ κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας των φοιτητικών συλλόγων που αποφάσισαν συλλογικά και παλεύουν ενάντια στην κατάθεση του νέου Νομοσχεδίου περί συγχωνεύσεων. Απαιτούμε εμείς να αποφασίζουμε για το μέλλον μας.

  Δεν κάνουμε βήμα πίσω, δεν τρομοκρατούμαστε από κανέναν συνεχίζουμε να παλεύουμε για τα δίκαια αιτήματά μας μέχρι να δικαιωθούμε. Καλούμε κάθε φοιτητικό σύλλογο και όχι μόνο να δείξει έμπρακτα τη στήριξή του στον αγώνα μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΔΜ

Πηγή: alfavita.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ