"
Κάποια από τα οφέλη που έχει το αλκοόλ στην υγεία

Με μέτρο είναι καλά.Ο Dr. Michael Levy στο βιβλίο του «Take Control of Your Drinking…and You May Not Need to Quit» έρχεται να ενισχύσει τις πεποιθήσεις πως πίνοντας 1 ή 2 ποτηράκια από το αγαπημένο σου ποτό, μπορεί τελικά να ευεργετήσεις τον οργανισμό σου.Δες παρακάτω αναλυτικά:

Κρασί


Είναι καλό για το μυαλό σου. Μειώνεις τον κίνδυνο άνοιας και Alzheimer, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό International Journal of Geriatric Psychiatry, το 2012. Η ρεσβερατρόλη, μια ουσία που υπάρχει στα κόκκινα σταφύλια και στο κόκκινο κρασί, φαίνεται να επιβραδύνει τη συσσώρευση στον εγκέφαλο του βήτα αμυλοειδούς, μιας πρωτεΐνης που παίζει-ρόλο κλειδί στη νόσο του Alzheimer. Επίσης, όπως τονίζουν ερευνητές, το κρασί περιέχει πολυφαινόλες, αντι-οξειδωτικές ενώσεις, που έχουν την ιδιότητα να προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού από βλάβες που υφίστανται από τις κανονικές αντιδράσεις του μεταβολισμού.

Μπύρα

Είναι καλή για τα οστά σου. Αν είσαι λάτρης της μπύρας έχεις έναν επιπλέον λόγο να παραγγείλεις μια γύρα ακόμη. Ο ζύθος βοηθά ουσιαστικά στην ενδυνάμωση των οστών, όπως υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Science and Food Agriculture, το 2010. Η μπύρα είναι πλούσια πηγή πυριτίου και πιθανότατα βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, καθώς το πυρίτιο είναι το βασικό συστατικό για την αύξηση της οστικής πυκνότητας.

Βότκα

Είναι καλή για την καρδιά σου. Η κατανάλωση σε ήπια επίπεδα ποτών όπως η βότκα, μπορεί να έχει σχέση με την μείωση των καρδιαγγειακών συμβαμάτων, υποστηρίζει μελέτη που δημοσιεύτηκε στο journal Nutrients, το 2012. Η υπερβολική κατανάλωση ωστόσο προκαλεί προβλήματα στο μυοκάρδιο.

Ουίσκι

Είναι καλό για τη διάθεσή σου. Ο Levy έχει την άποψη πως «πίνοντας ουίσκι καταστέλλει το κεντρικό νευρικό σου σύστημα και μειώνεται ο κίνδυνος κατάθλιψης». Επίσης, ένα ποτήρι πριν το σεξ θεωρείται ιδανικό για να σε «φτιάξει», οπότε έχε το στο νου σου.

Πηγή: askmen.gr
 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ